Ziua 1
Ziua 1, 31 oct: CLUJ-NAPOCA - PORTO: Intalnire cu insotitorul de grup in Aeroportul International Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 08:00 pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA spre Porto (zbor cu schimbarea cursei la Frankfurt). Sosire in Porto la ora 15:35. Cazare Hotel Axis Porto Business & Spa 4*. Timp liber.

Ziua 2
Ziua 2, 01 nov: PORTO - tur de oras, croaziera pe Raul Douro si degustare de vinuri: Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur de oras impreuna cu ghidul local. Toata lumea spune despre Porto ca este cea mai frumoasa ~~doamna~~ a Portugaliei, renumit pentru centrul istoric inscris AZn Patrimoniul Mondial UNESCO, pentru apusurile de pe malurile raului Douro Cdz''i bineinCdz''eles, pentru vinul ce-i poart numele. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados indreptandu-ne catre Catedrala Veche ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica Sao Francisco, Podul D Louis, emblema orasului, Palatul Bursei, zona centrala, Gara, Primaria si sediul Bancii Nationale. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii iar apoi avem programata o croaziera pe raul Douro (45/50 minute). Transfer in Vila Nova de Gaia unde vom participa la o degustare a renumitelor vinuri de Porto in crama Calem Wine Cellars, una dintre cele mai renumite crame din regiune. Situata in inima Vaii Douro, crama administrata de o familie produce unele dintre cele mai bune vinuri de Porto din Portugalia, folosind metode de productie vechi de secole si oferind o experienCdz''a de degustare complet unica pentru iubitorii de vin. Timp liber. Cazare Hotel Axis Porto Business & Spa 4*(sau similar) in Porto.

Ziua 3
Ziua 3, 02 nov: PORTO - SANTIAGO DE COMPOSTELA (excursie optionala): Mic dejun. Timp liber in Porto sau excursie optionala de o zi la Santiago de Compostela, unul dintre cele mai importante centre crestine de pelerinaj localizat in provincia Galicia din Spania, al treilea mare oras sfant, dupa Ierusalim Ldz''i Vatican. Numele orasului a fost preluat de la Sfantul Apostol Iacob, prima biserica dedicata acestuia fiind ridicata in secolul al XI-lea, pe locul fostului sau mormant. Centrul istoric al orasului Santiago de Compostela a fost inscris in anul 1985 pe lista Patrimoniului cultural UNESCO. Principalele atractii turistice sunt: Catedrala, un edificiu masiv ce se ridica intre patru piete. Turnurile ornamentate, fatada si usile sculptate reprezinta o simfonie de stiluri (catedrala a fost construita initial in stil romanic, ulterior insa, a fost modificata intr-o capodopera baroca), Manastirea San Paio de Antealtares, fondata in secolul al IX-lea, pentru a adaposti mormantul Sfantului Iacob si biserica acestuia care dateaza din 1707, Muzeul de Arta Sacra, expune sculpturi, picturi si obiecte din aur si argint. Santiago de Compostela se afla la aproximativ 35 km de coasta Atlanticului si este punctul terminus al faimosului traseu medieval de pelerinaj Camino de Santiago - Drumul lui Iacob. Santiago degaja o atmosfera unica prin cladirile vechi, prin minunatele restaurante cu fructe de mare si prin strazile medievale. Pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 persoane participante: 80 EURO/ persoana. Retur in Porto si cazare la Cazare Hotel Axis Porto Business & Spa 4*.

Ziua 4
Ziua 4 , 03 nov: PORTO - BRAGA - GUIMARAES (excursie optionala): Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului Porto sau optional, excursie de o zi la Braga si Guimaraes. Vizita in Braga, capitala regiunii Minho care in timpul romanilor era capitala Galiciei, incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati Sanctuarul Bom Jesus do Monte, cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniatura. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mantuitor pe drumul crucii. Guimaraes reprezinta, conform placii din centrul orasului, ~~locul in care s-a nascut Portugalia~~. Orasul a fost numit Capitala culturala europeana in anul 2012, centrul acestuia fiind declarat patrimoniu mondial UNESCO. Vom vizita orasul medieval, dar si castelul medieval Guimaraes, construit in secolul al X-lea. Pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 persoane participante: 70 EURO/ persoana). Cazare Hotel Axis Porto Business & Spa 4*.

Ziua 5
Ziua 5, 04 nov: PORTO - CLUJ-NAPOCA: Mic dejun la pachet. Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA Porto - Cluj-Napoca cu decolare la ora 06:05 (zbor cu schimbarea cursei la Munchen). Sosire in Cluj Napoca la ora 13:35.


PORTO
Orasul boem al Portugaliei
-PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA-
Cluj-Napoca - Porto - Santiago de Compostella (optional) - Braga & Guimaraes (optional) 
Plecare: 31.10.2023 (5 zile / 4 nopti)
_______________________________


Situat in nordul Portugaliei, langa iesirea raului Douro, orasul Porto are o atmosfera unica, cu cartiere elegante si vile mari asezate pe strazi inguste si pietruite. Acest oras inscris in Patrimoniului Mondial UNESCO inca din 1996, al doilea oras ca marime din Portugalia, are dimensiunea perfecta pentru a fi explorat pe jos. Astfel, va veti bucura sa rataciti pe aleile sale pline de istorie si nostalgie. O plimbare de seara de-a lungul raului Douro, vizitarea vibrantului Mercado do BolhALo sau degustarea renumitului sau vin  sunt doar cateva dintre multele activitati pe care le puteti face AZn acest oras fascinant.


SERVICII INCLUSE:
?         transport cu avionul Cluj-Napoca - Porto / Porto - Cluj-Napoca, compania LUFHANSA, zbor cu escala la Frankfurt (la dus) si la Munchen (la retur); 
?         bagaj de cala 23 kg/persoana + bagaj mana inclus;
?         4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Axis Porto Business & Spa 4*;
?         transferuri aeroport - hotel - aeroport;
?         ghid local pentru tur de oras in Porto;
?         croaziera pe raul Douro si vizita cu degustare de vinuri in Porto;
?         insotitor roman de grup;
?         taxele de aeroport (pot suferi modificari).
 
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna aprilie 2023. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe
NU SUNT INCLUSE:
?        asigurarea medicala de calatorie cu protectie Covid 19 (obligatorie);
?        asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
?        biletele de intrare la obiectivele turistice din program;
?        taxa municipala impusa de primaria orasului Porto (se achita personal, la receptia hotelului aproximativ 2 euro/persoana/noapte)
?        excursiile optionale;
?        bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana - se practica in Portugalia, se achita la sosirea in tara prin insotitorul de grup;
 
Tarife informative intrari obiective turistice:  Palatul Bursei Porto 9 EURO/persoana.
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
31.10 Cluj-Napoca 10:50 - Frankfurt 12:00                                durata zborului: 2h 10 min
31.10 Frankfurt 13:50 - Porto 15:35                                            durata zborului: 2h 45 min
04.11 Porto 06:05 - Munchen 09:55                                           durata zborului: 2h 50 min
04.11 Munchen 10:55 - Cluj-Napoca 13:35                               durata zborului: 1h 40 min
 
 
 
GRUP MINIM:
20 persoane. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 40 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 10 participanti pana cu 45 zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui
grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
 
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
  • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
  • 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
  • 50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
  • 10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;
  • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
  • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
  • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile calendaristice
inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
 
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
 
TRANSFERURI PRIVATE LA / DE LA AEROPORTUL CLUJ-NAPOCA (MINIM 2 PASAGERI):
65 EURO/pers /dus-intors din orasele GHERLA, TURDA, HUEDIN, DEJ
100 EURO/pers /dus-intors din orasele LUDUS, AIUD, TARGU MURES, IERNUT, TEIUS, ALBA-IULIA, ZALAU, BECLEAN, BISTRITA, MEDIAS
120 EURO/pers /dus-intors din orasele ORADEA, BAIA-MARE, SIGHISOARA
130 EURO/pers /dus-intors din orasele SIBIU, SATU-MARE, DEVA
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
OBSERVATII:
?        DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE VALABILA SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
?        ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
?        avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
?        nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
?        clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
?        conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
?        persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
?        agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
?        tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
?        distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
?        hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
?        pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
?        in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica ~~fara bani cash~~ (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
?        persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
?        agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
?        agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
?        in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
?        conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
?        conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
?        politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
?        agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
?        excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
?        bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
?        acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
?        in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
?        nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
?        asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
?        prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii. 


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Lufthansa Cluj Napoca - Porto
Transport Avion Lufthansa Porto - Cluj Napoca

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Cluj Napoca catre Porto 2023 - Plecare din Cluj Napoca 31.10, Toate locatiile, Portugalia

Verifica tarife si disponibilitate