by THEDA
Contact

0729.911.977
0721.810.270

Infinity Travel
pe Facebook

Newsletter

Inscrie-te acum la newsletter si vei primi toate ofertele InfinityTravel direct pe mail!
Informatii utile

Contract cu turistul

Informatii de calatorie

Modalitate de rezervare

Modalitati de plata

Protectia datelor
Ghid de calatorie

Aeroporturi din Romania

Ambasade ale Romaniei in alte tari

Ambasade in Romania

Companii aeriene

Conditii de calatorie in strainatate

Prefixe telefonice in Romania

Prefixe telefonice internationale

Servicii turistice > Turism extern > Circuite > Circuite Asia >

Circuit din Iranul Modern in Persia Antica


  Mareste

Circuit din Iranul Modern in Persia Antica


Continent: Asia

Perioada: Plecare :12.10.2018

Durata: 10 zile

Tara: Iran

Tip transport: Avion

Unitate de cazare: Hotel de 4*

Tarif: de la 1595 Euro/pers./pachet

Tarif detaliat:
Tip cazareTarif
Loc in camera dubla 1595 Euro
Supliment Single365 Euro


Reduceri:
- reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.

Nota:
- tariful este exprimat in Euro/pers./pachet
Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane se va achita un supliment de 125€ / pers.

Grup minim: 20 persoane

Descriere program:
Ziua 1. BUCURESTI – TEHERAN
Intalnire cu isotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) 11 octombrie, ora 21:45, imbarcare si zbor cu decolare la 00:45 spre Teheran, via Doha. Noapte si cina in avion. Sosire in Teheran in cursul dupa amiezii, transfer la hotel si timp liber. Cina si cazare Teheran.
Ziua 2. TEHERAN
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata descoperirii Teheranului, oras aflat la poalele muntelui Elburs, la o altitudine de aproximativ 1300 m, cu peste 8 mil. de locuitori, care trezeste sentimente contradictorii mai ales pentru cei care intra pentru prima data in contact cu aceasta tara indepartata si sunt, de obicei, fermecati de arhitectura orientala, de moscheile si de palatele bogat ornamentate. Incepem vizita cu Palatul Shah Saad Aabad si Palatul Golestan. Vom vizita cateva muzee din centrul orasului pentru a intelege mai multe despre cultura, religiile si traditiile acestei tari neobisnuite : Muzeul National de Bijuterii, cea mai mare atractie a orasului, aflat in incinta trezoreriei Bancii Nationale. Dintre exponatele exceptionale din acest muzeu mentionam: cel mai mare diamant roz din lume, Daria-i Noor (Marea de Lumina - 182 karate), Tronul Paun, incrustat cu nestemate, simbolul puterii sahului, coroana Kiani, ce a apartinut dinastiei Qajar, globul pamantesc, instalat pe un postament de aur, cu marile din smaralde, continentele din rubine si Persia si Anglia din diamante. Continuam cu Muzeul National , in care se afla cateva manuscrise, artefacte, si diferite opere de arta. Cina si cazare Teheran.
Ziua 3. TEHERAN – KASHAN - NATANZ– ISFAHAN
Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea Mausoleului Khomeini. Ne deplasam in continuare spre Kashan unde s-au gasit ruinele unei asezari datand din anul 6000 i.Hr. Pe santierul arheologic Tepe Sialk se afla cel mai vechi zigurat din lume, datand din mileniul III i. Hr., iar o dovada in acest sens, o reprezinta faptul ca artefactele dezgropate aici au fost duse la Luvru, la Metropolitan Museum of Art din New York si la Muzeul National al Iranului din Teheran. Vom avea prilejul sa admiram si casele foarte bine conservate ale familiilor Borudjerdi si Tabatabai, vechea baie a sultanului Mir Ahmad si gradina Fin (Patrimoniu UNESCO, 2011), unul din cele mai cunoscute exemple de arhitectura peisagistica persana. Continuam spre Isfahan, cu o scurta oprire in Natanz, oras celebru candva pentru livezile de rodii (se coc in octombrie), oras celebru astazi pentru atat de discutata centrala nucleara. Aici vom vizita Moscheea Natanz, moschee veche de mai bine de 700 de ani, cel mai bine pastrata a perioadei sale din intreg Iranul. Sosire, cina si cazare Isfahan.
Ziua 4. ISFAHAN
Mic dejun. Astazi vom explora minunatul oras Isfahan, al treilea oras ca marime din Iran, amplasat intr-o oaza, in podisul Iranului, la poalele lantului muntos Zagros, la o altitudine de 1590m. Vom vizita Moscheea Jame, Palatul celor 40 de coloane si Maidan-e Imam (piata Imamului Khomeini, numita si Naqsh-e Jahan), inscrisa in anul 1979 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, considerata cel mai frumos loc din lumea islamica, Moscheea Imam-ului, Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), vechea resedinta a sahului Abas I, Moscheea Sheikh Lotf Allaf, construita in secolul XVII, lipsita de curte si de minarete, numita candva Marea Moschee Regala, Catedrala Armeana Vank si o scurta plimbare pe podul Si-o-Seh. Cina si cazare Isfahan.
Ziua 5. ISFAHAN – VARZANEH - YAZD
Mic dejun. Plecare catre Yazd cu oprire in Varzaneh pentru un scurt tur de oras: vom vizita Casa Yousefi, Muzeul din Varzaneh, Podul Vechi, Lacul de Sare din Varzaneh, Muntele Gavkhouni și Muntele Negru (vulcanic), Moscheea Jame, Cetatea Ghoortan veche de 1000 de ani. Continuam spre Na`In si scurta oprire pentru a vizita Moscheea Jameh, veche din secolul X. Sosire in Yazd, cina si cazare.
Ziua 6. YAZD
Mic dejun. Astazi vom descoperi Yazd, unul din cele mai vechi orase ale desertului si caminul multora dintre adeptii vechii religii a Persiei, Zoroastrismul. In turul de oras vom vizita: Turnurile Tacerii, Templul Focului, Moscheea Jaameh si Orasul vechi (UNESCO 2017), a carui arhitectura incanta pe fiecare vizitator. Cina si cazare Yazd.
Ziua 7. YAZD – PERSEPOLIS - SHIRAZ
Mic dejun. Plecare dis de dimineata spre Shiraz, cu opriri in vechile capitale ale Imperiului Persan, Pasargad si Persepolis, ambele inscrise pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Pasargad, oras fondat in anul 550 i.Hr. pe locul in care a avut loc batalia decisiva dintre Cirus al IIlea cel Mare si regele mezilor Astiages, a fost prima capitala a Imperiului Ahemenizilor. Aici vom vizita ruinele vastului complex cu Mausoleul lui Cirus al II-lea cel Mare si palatul care includea camera garzilor, sala de audiente si Inchisoarea lui Solomon. Continuam drumul spre Persepolis (sau “Parsa” in denumirea originala), care a fost construit pe o terasa impresionanta, jumatate naturala, jumatate creata de mana omului. In acest loc, Darius I cel Mare s-a hotarat sa construiasca un palat dupa modelul celor din Mesopotamia, pe care urmasii sai l-au extins treptat, ultimele cladiri fiind construite 100 de ani mai tarziu, la porunca regelui Artaxerxes al II-lea. Suveranii persi au creat astfel un oras impresionant, care in scurt timp a ajuns sa fie considerat cel mai frumos oras din regiune. Urmatoarea vizita o vom face la necropola regala Naqsh-e Rustam, ce poate fi asemanata cu Valea Regilor din Egipt. In mormintele de aici, sapate in stanca, odihnesc regii Darius I cel Mare, Xerxes, Artaxerxes I si Darius al II-lea. Sosire, cina si cazare Shiraz.
Ziua 8. SHIRAZ
Mic dejun. Shiraz este considerat orasul trandafirilor si privighetorilor, al portocalilor si al poetilor! Vom vizita Moscheea Nasira Ol-Molk (secolul XIX), Gradina Eram, mausoleul vesnic acoperit de flori, ridicat in cinstea celor mai mari poeti persani, Saadi si Hafez, ale caror versuri sunt probabil cunoscute de toti iranienii, dar si de multi iubitori ai poeziei din intreaga lume, impunatoarea citadela a lui Karim Khan, construita in secolul XVIII, Moscheea Vakil si bazarul Vakil. Cina si cazare Shiraz.
Ziua 09. SHIRAZ
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale si ultimele cumparaturi. Cina si cazare Shiraz.
Ziua 10. SHIRAZ - BUCURESTI
Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zborul catre casa. Dupa o scurta escala in Doha, imbarcare pentru zborul catre Bucuresti. Sosire in jurul orei 11:40.

Servicii incluse:
- zboruri intercontinentale: Bucuresti – Teheran / Shiraz – Bucuresti
- autocar / minibus local, licentiat pe durata traseului si a transferurilor
- cazare 9 nopti cu demipensiune (mic dejun + cina) in hoteluri de 4*: 2 nopti Teheran, 2 nopti Isfahan, 2 nopti Yazd, 3 nopti Shiraz
- vizitele conform programului cu insotitor de grup roman si ghizi locali pe durata circuitului
- asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la 21.000 lei / calatorie)

Nu sunt incluse:
- taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale (se achita obligatoriu la inscriere): 495 €
- taxa de viza si procesare Iran (se achita obligatoriu la inscriere): 60 €
- bacsisurile obligatorii pentru soferi, ajutori de soferi, ghizi locali (se achita insotitorului de grup): 5 $/pers/zi
- excursiile si activitatile optionale
- alte servicii decat cele mentionate in program.

Informatii transport:
Orar de zbor(ore locale):
12-Oct
Bucuresti 00:45 Doha 05:20
Doha 08:00 Teheran 11:35

21-Oct
Shiraz 05:55 Doha 05:45 (22-Oct)
Doha 06:50 Bucuresti 11:40

ATENTIE!

Informatiile si fotografiile din prezentarea unitatilor de cazare au caracter informativ si sunt furnizate de catre partenerii nostri, sunt preluate de pe site-urile de prezentare ale acestora sau sunt culese de noi la fata locului. Infinity Travel face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete, actualizate sau nu contin erori.
Copyright © 2006-2018 Infinity Travel
Website by HTD
Home | Contact