by THEDA
Contact

0729.911.977
0721.810.270

Infinity Travel
pe Facebook

Newsletter

Inscrie-te acum la newsletter si vei primi toate ofertele InfinityTravel direct pe mail!
Informatii utile

Contract cu turistul

Informatii de calatorie

Modalitate de rezervare

Modalitati de plata

Protectia datelor
Ghid de calatorie

Aeroporturi din Romania

Ambasade ale Romaniei in alte tari

Ambasade in Romania

Companii aeriene

Conditii de calatorie in strainatate

Prefixe telefonice in Romania

Prefixe telefonice internationale

Servicii turistice > Turism extern > Circuite > Circuite America >

Circuit SUA ROUTE 66 - Cross America


  Mareste

Circuit SUA ROUTE 66 - Cross America


Continent: America

Perioada: Plecari 2019 : 15.01 - 30.04.2019

Durata: 16 zile

Tara: SUA

Tip transport: Avion

Unitate de cazare: Hotel de 3 - 4*

Tarif: de la 2690 Euro/pers./pachet

Tarif detaliat:
Tip cazareTarif
Loc in camera dubla 2690 Euro


Nota:
- tariful este exprimat in Euro/pers./pachet

Descriere program:
Ziua 1. Chicago
Călătoria în Statele Unite începe cu marele Chicago, orașul lui Al Capone, dar și al unor mari cântăreți de blues, care i-au dat și numele de Sweet home, Chicago. Capitala statului Illinois este recunoscută pentru arhitectura sa impresionantă . Acesta e doar punctul de plecare în lunga noastră călătorie, dar merită osteneala de a cutreiera străzile orașului și de a opri la câteva dintre obiectivele sale în ciuda oboselii de după aterizare. Cazare în Chicago.

Ziua 2. Pontiac - Springfield - St. Louis
Părăsim orașul vântului și pornim la drum, într-o călătorie lungă și captivantă. Descoperim imagini pe care până acum le-am întâlnit doar în filme, cu șosele late și întinse, care ne dau un sentiment de libertate cu totul nou. Prima oprire este în Pontiac, Illinois, unde se află Muzeul Route 66 Hall of Fame. Aici avem ocazia să aflăm mai multe despre legendara autostradă și felul în care aceasta a influențat dezvoltarea orașelor de-a lungul timpului. Tot aici găsim și primul dintre multele magazine tematice de suveniruri din călătoria noastră. Continuă drumul spre St. Louis, cu oprire în Springfield, capitala statului, locul în care a trăit pentru câțiva ani Abraham Lincoln. Multe dintre atracțiile locale îi sunt dedicate, fiind amplasate în centru și fiind ușor de vizitat. Spre seară ajungi în St. Louis, orașul celor două fluvii, Mississippi și Missouri.

Ziua 3. St. Louis
Poți începe ziua cu o plimbare la mare altitudine, pe celebra Poartă Arcuită, simbol al orașului, cu o înălțime de 192m. De aici putem admira măreția orașului, dar și cele două fluvii care îl străbat, monumentul aflându-se chiar pe malul fluviului Mississippi. De aici îți recomandăm să intri la Berăria Anheuser-Busch, una dintre cele mai mari și mai vechi berării din țară, deschisă în anul 1852. Locul este un veritabil muzeu al industriei berii și unul dintre marile simboluri americane. Obiectivul include mai multe tururi, în diferite secții ale complexului, specifice mai multor specialități de bere, dar și la o școală de bere. După vizită, profită de timpul tău în St.Louis după bunul plac. Cazare în St. Louis.

Ziua 4. St. Louis – Cavernele Meramec – Branson
În zori plecăm la drum și ne abatem pentru câteva momente de la autostradă, pentru a vizita Cavernele Meramec, ascunzătoarea banditului Jesse James, unul dintre cei mai temuți și mai faimoși răufăcători ai Americii și simbol al Vestului Sălbatic. De-a lungul vieții, acesta și banda sa au comis mai multe spargeri de bănci, dar și jafuri din trenuri și caravane. După scurta oprire ne continuăm drumul prin Munții Ozark, stabilind următoarea destinație în Branson, cunoscut drept o Mecca a muzicii country. Cu peste 50 de săli de spectacole și nenumărate muzee, restaurante, teatre și parcuri de distracții, Branson este o stațiune cum probabil nu ați mai văzut, cu atât mai mult dacă sunteți la prima vizită în S.U.A. Dacă în Europa stațiunile sunt destinate în primul rând relaxării, aici lucrurile stau altfel, acest loc fiind în primul rând destinat distracțiilor tipic americane. Odată ajunși aici, aveți timp liber la dispoziție pentru a explora împrejurimile.
Ziua 5. St. Louis – Claremore – Oklahoma City
Drumul ne poartă astăzi spre Oklahoma, bucurându-ne de priveliști cinematice încântătoare. Facem prima oprire în orașul Claremore, locul nașterii lui Will Rodgers, cunoscutul și iubitul comediant, actor și jurnalist american. În mod neoficial, Route 66 se mai numește și Autostrada Will Rogers. Aici se află un muzeu memorial dedicat lui, pe care îl vom și vizita. Ne continuăm apoi drumul spre Oklahoma City, un oraș cunoscut și ca un centru al cowboy-ilor sau mai degrabă al afacerilor cu creșterea vitelor. Găsim aici un muzeul al cowboy-ilor și al culturii vestului, dar și Districtul Paseo, un cartier tânăr, cu arhitectură spaniolă și cafenele cu aer european. Avem timp liber la dispoziție pentru tot restul serii.
Ziua 6. Oklahoma City
Astăzi petrecem ziua în Oklahoma City, vizitând câteva obiective esențiale ale metropolei. Ne oprim mai întâi la Memorialul victimelor atentatului cu bombă din 1995, de la clădirea federală Alfred P Murrah. De aici mergem la Muzeul Național al Cowboy-ilor și al Culturii Vestului, unde avem ocazia să aflăm totul despre cultura veche a acestor locuri și despre cum a contribuit aceasta la progresul social și politic al zonei. Tot aici, împătimiții de filme western au ocazia să afle adevăratele povești despre eroii vestului sălbatic. Restul zilei o puteți petrece după cum doriți, așa că veți avea ocazia să vedeți holul de onoare al orașului, unde sunt amintite personalități importante ale orașului, dar și Capitoliul de Stat și Muzeul de Osteologie, o colecție de peste 100.000 de oase și schelete umane și animale.
Ziua 7. Oklahoma – Muzeul Route 66 – Amarillo
Următoarea destinație este Amarillo, cu o scurtă oprire la Muzeul Route 66 din Clinton, Oklahoma. Muzeul este un tribut adus perioadei dintre sfârșitul anilor 40, până spre sfârșitul secolului, o perioadă de progress tehnologic și cultural al Americii, iar printre exponate se numără mașini, motociclete, pompe de carburant, machete de restaurant specifice autostrăzii, toate cu design futurist și tehnică avansată, caracteristici care reflectau atitudinea progresistă a acelor vremuri. Americanii privesc cu nostalgie acea perioadă, iar obiectele vechi restaurate au o mare valoare, atât sentimentală cât și materială. De asemenea, aici se află numeroase fotografii și materiale video cu minunatele priveliști de pe parcursul acestui drum.
Ziua 8. Amarillo - Albuquerque
Astăzi trecem granița în Texas, cel mai mare stat al Americii și unul dintre cele mai faimoase. Relieful devine din ce în ce mai plat, iar vegetația din ce în ce mai rară, pe măsură ce înaintăm către Vest. Facem prima oprire în Amarillo, punctul care marchează jumătatea călătoriei noastre. Aici putem vizita faimosul Cadillac Ranch, un alt loc emblematic pentru cultura americană a secolului XX. Nefirescul monument este un tribut adus mașinii Cadillac, una dintre mașinile-simbol ale Statelor Unite, mai exact unui element de design al acestei mașini, foarte la modă în perioada postbelică. Orice pasionat de filme americane, dar și de mașini clasice, poate recunoaște emblematicele aripi ale mașinilor din acea perioadă, inspirate din designul avioanelor și rachetelor spațiale. Următoarea destinație este Tucumcari, în statul New Mexico. Orașul s-a dezvoltat datorită construirii unei importante căi ferate, iar apoi chiar datorită Autostrăzii 66, devenind un popas foarte popular pentru turiști și călători obișnuiți. Așezarea și-a păstrat aerul de oraș de popas, multe dintre vechile baruri, cafenele și restaurante old-school fiind deschise chiar și azi. De aici plecăm spre Albuquerque, unde avem ocazia să vedem și poate chiar să cinăm la celebrul 66 Diner.
Ziua 9. Albuquerque
Avem întreaga zi la dispoziție pentru a explora orașul așezat în mijlocul deșertului. Aici avem ocazia de a vizita poate cel mai important muzeul al culturii mexicane pueblo, unde putem afla totul despre viața, arta și tradițiile acestui vechi popor.De asemenea, avem opțiunea de a vedea Muzeul Național de Artă și Istorie, dar și Muzeul Internațional al Șarpelui cu Clopoței. Acest animal fascinant este foarte popular în această zonă deșertică și stâncoasă, dar bineînțeles și foarte temut. Vă încurajăm să vizitați și Monumentul Național al Petroglifelor, o colecție în aer liber de stânci decorate cu hieroglife și simboluri antice, lăsate moștenire de populația băștinașă a continentului. Pasionații de fotografii pot avea norocul a vedea celebrul apus din această zonă, cu reflexii portocalii și roz vizibile datorită stâncilor înalte din apropiere.

Ziua 10. Albuquerque - Flagstaff
Pornim din nou la drum și trecem prin Gallup, un oraș populat în parte de indieni americani, dar care totuși păstrează un aer tipic american, cu restaurante, baruri, magazine și amaneturi rămase neschimbate din vremea lui Eisenhower. Aici putem vedea faimosul Hotel El Rancho, unul dintre simbolurile zonei. Mergem mai departe și deși traversăm un deșert, priveliștea este un adevărat spectacol vizual, pe măsură ce trecem prin Deșertul Pictat iar apoi prin Pădurea Împietrită. Acest gen de relief și tabloul pe care îl oferă sunt unice în lume, dând uneori senzația că ne aflăm pe o planetă străină. Pe drum mai avem ocazia să vedem Motelul Wigwam, un camping cu corturi apașe Tipi, rămas neschimbat ca aspect încă din anii 50. Spre seară ajungem în Flagstaff, un oraș de munte foarte viu, cu o personalitate total diferită față de a celor ce le-am văzut până acum.
Ziua 11. Flagstaff - Cameron Trading Post - Parcul Național Marele Canion
Prima oprire a zilei este la Cameron Trading Post, locul unde acum 100 de anii indienii Navajo veneau să facă schimb de bunuri cu populația nouă. Fiind aflat la marginea Rezervației Navajo, în acest loc puteți găsi o mulțime de obiecte de artizanat, dar și mici suveniruri inspirate din cultura Navajo. De aici mai avem foarte puțin până la Marele Canion, cea mai cunoscută rezervație din Statele Unite, un uriaș defileu săpat de fluviul Colorado prin platoul cu același nume, atingând o înălțime maximă de 1600m. Eroziunea apei, simultană cu înălțarea platoului, a lăsat descoperit un strat de rocă ce poartă cu el povestea unei perioade de 2 miliarde de ani din istoria geologică a Pământului. Canionul păstrează de asemenea și povestea popoarelor native de pe acest continent, care au construit aici așezări și ascunzători săpate în piatră, cu mult înainte ca europenii să afle măcar de existența acestor locuri.
Ziua 12. Parcul Național Marele Canion - Seligman - Las Vegas
Părăsim Marele Canion și reluăm călătoria, trecând mai întâi prin Seligman, un alt oraș simbol al Autostrăzii 66. Ca și în alte orășelepopas, putem găsi și aici câteva restaurante, cafenele și frizerii, unele devenite faimoase de-a lungul vremii. Unicul scop al acestor locuri este de a-i servi și de a-i distra pe călători, păstrând istoria locurilor vie pentru cei care n-au apucat încă să o cunoască. De aici mergem direct spre Las Vegas. Odată ce te-ai cazat, poți merge să explorezi Vegasul, bulevardele pline de lumini, cazinourile, restaurantele și sălile de spectacole.

Ziua 13. Las Vegas
Ai norocul să fii în Las Vegas... oază de lux și opulență, așezată în mijlocul pustiului, un oraș care pare să aibă rânduirea sa proprie, asemenea unui stat independent, dar a cărei economie este bazată integral pe distracție. În mod ironic, cazinourile sunt doar o mică parte a acestui univers al distracției. Aici acțiunea se petrece în primul rând în sălile de spectacole unde concertează marii artiști ai lumii, în cluburi unde performează cei mai cunoscuți DJ, dar și în teatrele unde dau spectacole artiști precum Cirque de Soleil sau mari magicieni și iluzioniști ai momentului. Aici, sigur vei pierde noțiunea timpului, căci acest oraș efectiv nu doarme niciodată. Dar daca totuși vrei să dormi, poți să te întorci la hotel unde vei avea cazarea.
Ziua 14. Las Vegas - Los Angeles
Părăsim oaza de lux din mijlocul deșertului și ne îndreptăm spre Orașul Îngerilor, un monument al libertății, al iubitorilor de plaje însorite și al vieții lipsite de griji. În fond, acest oraș este casa multor curente culturale și este de departe cel mai creativ oraș al Statelor Unite și poate chiar al lumii, aspect care îl face să fie foarte râvnit, în mare parte de tinerii dornici de libertate deplină, dar și de faimă și succes. Metropola trăiește în armonie deplină cu natura, bucurându-se de soare, ocean, munți, plaje, palmieri și grădini la tot pasul. Cultural, nu există nicăieri în lume un oraș mai viu și mai bogat decât L.A. Pe lângă Hollywood, orașul este căminul multora dintre simbolurile culturale ale ultimilor 100 de ani, de la skateboarding, surf și punk, până la artă postmodernă și mari actori, scriitori și artiști contemporani. Aveți întreaga zi la dispoziție să descoperiți acest oraș de care cu siguranță vă veți îndrăgosti iremediabil. De la faleza și plajele din Venice Beach, până la Centrul Getty, Muzeul de Artă și Muzeul Toleranței, toate obiectivele sunt la fel de importante și de impresionante, ca atare va trebui să decideți pe cont propriu ce anume veți vizita aici. Cu siguranță o zi nu este de ajuns pentru a simți pe de-a-ntregul măreția orașului de care mulți nu se plictisesc nici într-o viață, dar șansa de a vizita acest loc poate fi o bucurie imensă și una dintre cele mai frumoase experiențe posibile.

15. Los Angeles - București
În două săptămâni vei parcurge nu mai puțin de 4000 km. În mod ironic, după această excursie vei fi văzut mai multe locuri din Statele Unite decât majoritatea americanilor în decursul unei vieți. Cu puțin noroc, azi mai ai timp pentru a vizita plajele și faleza din Santa Monica. Apoi se face transferul spre aeroport, unde te vei îmbarca pentru zborul spre casă.

Servicii incluse:
- bilet de avion Bucuresti –Chicago şi Los Angelese - Bucureşti, zboruri cu escala (orarul de zbor se poate modifica)
- taxele de aeroport
- 14 nopţi de cazare cu mic dejun în hoteluri de 3-4*
- maşină închiriată

Nu sunt incluse:
- taxa și formalitățile de obținere a vizei de SUA: $160/ persoană
- combustibil maşină, taxe autostradă, taxe parcare, etc .
- inchiriesre sistem de navigare prin GPS pentru o mai buna orientare

Informatii viza:
ACTE NECESARE PENTRU CĂLĂTORIE:
- pentru călătoria în SUA este necesar pașaportul simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminării călătoriei cu viza aplicată.
- prezența personală la Ambasada SUA este necesară, în vederea susținerii unui interviu (la data și ora comunicate de agenție).

ATENTIE!

Informatiile si fotografiile din prezentarea unitatilor de cazare au caracter informativ si sunt furnizate de catre partenerii nostri, sunt preluate de pe site-urile de prezentare ale acestora sau sunt culese de noi la fata locului. Infinity Travel face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete, actualizate sau nu contin erori.
Copyright © 2006-2019 Infinity Travel
Website by HTD
Home | Contact