Maldive - tara insulelor de coral

     Minunate si fascinante in acelasi timp, atolurile maldiviene alcatuiesc cea mai mica tara asiatica, atat ca suprafata, cat si ca numar de locuitori. Denumirea oficiala a tarii este Republica Maldive, fiind situata in oceanul Indian, in marea Lacadivelor, la sud-vest de subcontinentul indian si de Sri Lanka. Arhipelagul Maldive este format dintr-un numar de 1.192 insule de coral, avand peste 99% apa si mai putin de 1% pamant. Astfel, se poate spune fara a da gres ca Maldive este o tara unica in lume in ceea ce priveste topografia proprie.

     Binenteles, nu este nici o surpriza faptul ca un asemenea paradis acvatic este totodata si unul dintre cele mai cautate locuri de catre iubitorii de sporturi nautice. Aici se gasesc unele dintre cele mai spectaculoase locuri destinate amatorilor de surfing, scuba-diving, snorkeling, windsurfing, kitesurfing sau parasailing.

     Un sejur exotic in Maldive poate insemna totodata si vizitarea unor atractii turistice interesante, precum moscheea de Vinerea Mare sau Masjid-al-Sultan, Muzeul National din Male, sau palatul Mulee'aage, resedinta oficiala a presedintelui tarii. De asemenea, desi multi turisti prefera bungalourile retrase pe fasii minuscule de pamant, pe insulele mai importante ale arhipelagului exista numeroase locuri renumite pentru viata de noapte tumultoasa. Fie ca vorbim de cluburi aflate chiar sub apa, sau de petreceri pe plaja, vei avea ocazia de a petrece toata noaptea alaturi de alti iubitori de muzica si dans.

     Capitala tarii, Male City, este totodata si cel mai important loc pentru iubitorii de shopping, iar cea mai cunoscuta zona pentru cumparaturi este Majeedhee Magu street. Numeroase magazine ofera diverse suveniruri maldiviene, cum ar fi miniaturi ale celebrelor barci Dhoni ale localnicilor. Prin urmare, se poate spune fara nici un dubiu ca Maldive este destinatia perfecta o vacanta exotica de neuitat, pentru cei care doresc sa descopere si sa exploreze lumea subacvatica, sa intre in contact cu natura si, in acelasi timp, sa ramana cu amintiri pentru o viata intreaga.

vezi mai mult

Sejur exotic Maldive