Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break Venetia
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Venetia 2021 - 2022

plimbare cu gondola pe canale | vizita la Palatului Dogilor | promenada prin “receptia cea mai frumoasa a Europei”

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01 septembrie 2021 - 31 martie 2022
Tarife
de la
 
110
persoana / pachet

Venetia este construita pe 122 insule conectate prin 400 de poduri. Acesta este un oraș-monument al Italiei, unde absolut orice clădire poate pretinde a fi un monument istoric. Cele mai multe străzi venețiene sint canale înguste, astfel încât la unii pereți a caselor opuse pot cu ușurință întinde mâinile.Casele impunătoare „cresc” din apă. Una dintre principalele atractii al orasului este Marele Canal, care trece prin oras si are o lungime de aproximativ 4 km și o lățime de 70 m. Canalul Mare duce la piața centrală din Veneția – Marco Polo.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Villa Rosa 2* 110 EUR
Hotel Lux 3* 120 EUR
Hotel Basilea 3* 125 EUR
Hotel Pantalon 3* 165 EUR
Hotel Canal 3* 179 EUR
Hotel Tiziano 3* 185 EUR

 

  • 2 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?

Vizita la Palatului Dogilor
O excursie la Venetia trebuie sa includa o vizita la Palatul Dogilor, un palat conceput in stil renascentist, ce se afla chiar langa Basilica San Marco. Acest monument cu o arhitectura gotica venetiana a fost folosit de-a lungul istoriei sale ca sediu pentru Senat, centru administrativ, tribunal si inchisoare pana in jurul anului 1797. Impresionant la acest edificiu sunt sculpturile unor animale, flori si reprezentari ale lunilor anului sau scene si personaje biblice: Judecata lui Solomon, Noah, Adam si Eva sau Arhanghelul Gabriel. In interiorul palatului se gasesc picturile artistilor venetieni Tintoretto si El Verones. Tariful pentru un tur al Palatului Dogilor este in jur de ca. 16 Euro/ persoana, incluzand vizita in muzeu.

Excursie la Murano, Burano si Torcello
Cele 3 insule din laguna venetiana pot fi vizitate in cadrul unei excursii optionale intr-un city break in Venetia. Excursia se poate face cu ghid local vorbitor de limba engleza sau italiana si include oprirea la o fabrica de productie a sticlei in Murano. Turistii pot vizita si prima catedrala venetiana aflata pe insula Torcello, pot cumpara bratari lucrate manual in Burano sau pot savura speciliatati culinare italienesti la una dintre terasele aflate pe canal. City break-ul la Venetia va fi unul de neuitat.

Tur cu barca pe Canalul Grand
Daca te afli intr-un city break la Venetia este obligatoriu sa faceti o plimbare pe Canal Grande, explorand orasul cu gondola. Acest tur va ofera ocazia sa descoperiti canale secundare cu palate fermecatoare, biserici spectaculoase, Piata San Marco, Basilica San Marco si Palatul Dogilor. Fotografiile realziate in timpul Turului pe Marele Canal vor pastra magia orasului venetian in imagini memorabile. Acest tur are ca durata aproximativ 70 de minute, tariful pornind de la 45 euro/persoana.

Piata San Marco din Venetia
Cea mai cunoscuta piata din Venetia inconjurata de cafenele si buticuri superbe. Fiecare turist trebuie sa paseasca in Piata San Marco, pe care Napoleon a caracterizat-o ca fiind “receptia cea mai frumoasa a Europei”. Pavata la sfarsitul sec al XIII-lea, cu caramizi aranjate in forma de mozaic, in anul 1723 acestea fiind inlocuite cu un pavaj mult mai complex compus din trahite (roci vulcanice) inchise la culoare si traversata de forme geometrice realizate din pietre istriene albe. Ultima pavare a fost facuta in anul 1890 datorita “degradarii si al modei”. Piata San Marco este cel mai jos punct din Venetia si datorita acestui lucru este prima care se inunda atunci cand sunt furtuni in Marea Adriatica sau chiar cand ploua mai mult.

Basilica Santa Maria Gloriosa dei Frari
Este cea mai mare biserica din Venetia, aflandu-se in mijlocul cartierului San Polo, fiind construita din caramida in stil gotic italian. Exteriorul este simplu, fara decoratiuni, interiorul contine doar peretele din lemn al corului. Construita initial in sec al XIII-lea, biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari gazduieste multe opere de arta venetiene cum ar fi “Fecioara cu copilul si sfintii” ce dateaza din anul 1482 si “Fecioara din familia Pesaro”, care a fost arsa in biserica. Tariful de intrare la aceasta este de aproximativ 3 Euro/ persoana. In ziua de Duminica, intrarea este gratuita.

Podul Rialto din Venetia
Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale metropolei venetiene este Podul Rialto, cel mai vechi pod peste Canal Grande, ce a fost construit intre anii 1588 si 1591, fiind singura modalitate de a traversa canalul pe jos pana in anul 1854 cand a fost construit Podul Academia.

Muzeul de Istorie Navala din Venetia
Arsenale este santierul naval din Venetia cu o traditie de sute de ani, luand fiinta cam in jurul anului 1220, de aici plecand puterea si bogatia Venetiei. Arsenale nu poate fi vizitat fara aprobari speciale, fiind in mare parte un secret naval al Italiei. Dar in schimb se poate vizita impresionantul Muzeu de istorie navala care se afla la numai cativa pasi si care intampina cu obiecte din cel de-al Doilea Razboi Mondial, inclusiv torpile ghidate de om, inventate in Italia. Primul etaj gazduieste machete si alte exponate ce tin de constructia navelor. Cel mai de seama exponat este macheta navei Buncitoro, un vas ridicol de mare folosit de Dogii Venetiei intr-o ceremonie anuala ce avea ca scop unirea orasului cu marea cu ajutorul unui inel imens. Etajele urmatoare gazduiesc exponate printre care si vase nordice ale Vikingilor. Ce este interesant la acest muzeu este faptul ca tariful pentru un bilet de intrare este de doar circa 1,55 Euro, iar banii incasati sunt donati unui orfelinat al portului.

Palazzo Grassi din Venetia
Situat pe malul estic al Marelui Canal, in cartierul San Marco din Venetia, Palazzo Grassi a fost construit intre anii 1748 - 1772. Arhitectul proiectant, Giorgio Massari, a facut ca design-ul castelului sa fie contrastant cu cel al cladirilor din imediata vecinatate, in special cu cel al cladirii in stic baroc, Ca Rezzonico, de pe malul opus al Canalului. Cu o fatada impresionanta din marmura, palatului ii lipseste totusi loggia destinata aprovizionarii locuintei. Intrarea principala este formata dintr-o scara normala care coboara pana aproape de apa. Interiorul este amenajat in jurul unei curti interioare destul de mare, avand iesire spre Campo San Samuele. Familia Grassi nu erau venetieni ci erau oameni bogati proaspat veniti din Bologna, ei dorind sa-si creeze o pozitie de seama in societatea venetiana. Palazzo Grassi a fost ultimul mare palat construit in Venetia inainte de invazia napoleoniana din 1797. Familia Grassi, care mai tarziu a suferit din punct de vedere financiar a vandut palatul in anul 1840.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate