Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break pe ritmul muzicii lui Mozart
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Salzburg 2020 - 2021

plimbare prin orașul lui Mozart | viziteaza Palatul Mirabell și grădinile | traverseaza Makartsteg - Podul Iubirii

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01.07.2020 - 31.03.2021
Tarife
de la
 
155
persoana /pachet

Capitala provinciei cu acelasi nume, Salzburg, in nord-vestul Austriei, este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, atat pentru arhitectura, cat si pentru imprejurimile sale magnifice. 

Orașul vechi romantic este un cartier compact al străzilor înguste medievale și al curților arcade, care sunt distractive pentru a explora, precum și piețele spațioase din zona rezidențială dintre districtele Neutor și Neugebäude. Salzburg se bucură de o faimă deosebită în lumea muzicii ca și Locul nașterii lui Wolfgang Amadeus Mozart, reflectată în atracții cum ar fi muzeul din casa familiei sale, diverse festivaluri care prezintă muzica lui și chiar melodiile care sună zilnic pe glockenspiel. Mai multe atracții din Salzburg au fost site-uri de filmare pentru Sound of Music și acestea sunt o remiză specială pentru turiști.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Astoria 3* 155 EUR
Hotel Jadermann 3* 185 EUR
Hotel NH Salzburg City 4* 227 EUR
Hotel am Dom 4* 295 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Altstadt Salzburg (Orașul vechi)

De la Universitätsplatz, numeroase pasaje minunate, cunoscute sub numele de Durchhäuser, fac legatura nordica cu Getreidegasse, o zona pietonala aglomerata, invecinata cu vechi case comerciale din secolele XV-XVIII. Repere ale unui tur al plimbărilor în această zonă veche a orașului sunt numeroasele sale magazine de fier forjat și han, frumoasele sale curți vechi, precum și numeroase galerii, buticuri, ateliere și cafenele. La capătul estic al Getreidegasse se află Kranzlmarkt cu vechiul Primarie (Rathaus) înconjurat de mai vechi case medievale, unele cu o înălțime de cinci etaje. În Vechea piață (Alter Markt) se află în Farmacia Curții din secolul al XII-lea (Hofapotheke), în timp ce în mijlocul pieței se află fântâna Sf. Florian din secolul al XVII-lea, cu bazinul octogonal și o grila spirală mai veche din 1583. Alte atracții ale Orașului Vechi Judengasse cu benzile sale înguste, înclinate, și Chiemseehof, construit în 1305 și reședința Episcopilor-Print din Chiemsee până în 1806; curtea lui arcadată este decorată cu stema.

Castelul Hohensalzburg

Salzburg este dominat de fortificația pitorească Hohensalzburg, pe vârful sud-estic al Mönchsberg. Castelul original a fost construit în 1077, și multe dintre ceea ce se vede astăzi datează de la începutul anilor 1500. Puteți ajunge la castel cu o plăcută plimbare de 20 de minute de centrul orașului vechi sau de o cale ferată funiculară de la Festungsgasse. Abordarea cetatii trece printr-o serie de porti defensive arcuite de sub bazinul de incendiu din secolul al XVII-lea pana la Reisszug, un ascensor unic datand din anul 1504 odata folosit pentru a furniza bunuri. Continuă prin poarta de cai spre Haupthof (vecinătatea exterioară) cu ardeiul său antic și cisternă din 1539. Alte atracții includ curtea, cu biserica Sf. Gheorghe (Georgskirche) din 1502 și faimosul Bull Salzburg Salzburger Stier), un organ din 1502 care încă mai joacă zilnic și pare să repete carlinga din Neugebäude. Caracteristicile principale ale castelului includ apartamentele Princes "somptuoase, cu un decor gotic târziu și cu lambriuri fine pictate; Camera de Aur (Goldene Stube), cu ușile sale de marmură; și Sala de Aur, cu șefi de aur pe tavanul albastru cu cărucior și coloanele din marmură roșie. De asemenea, merită văzute sunt Cetatea Muzeului, cu arme și dispozitive de tortură, și Muzeul Regimentului Rainer care conține artefacte provenind din vechiul regiment din gospodăriile din Salzburg.

Catedrala din Salzburg

O clădire proeminentă datorită turnurilor sale înălțate de 79 metri, catedrala din Salzburg (Salzburger Dom) a fost terminată în 1657 și este renumită pentru stilul său italian și rolul său ca locație a botezului lui Mozart. Frontul clădirii de vest, cu care se confruntă Domplatz, are patru statui de marmură colosală, cele exterioare reprezentând Sf. Rupert și Virgil, sfinți patroni ai provinciei, în timp ce cei din interior descriu pe Petru și Pavel. Caracteristici notabile includ cele trei uși masive de bronz cu simbolurile lor de Credință, Iubire și Speranță; altarul înalt cu el Înviere pictat în 1628; și frescele superbe din bolta.De asemenea, merită văzute bolțile de înmormântare și artefactele din cripta, la fel ca și Muzeul Catedralei cu colecțiile sale de obiecte liturgice și obiecte de artă din arhiepiscopia Salzburgului, incluzând Crucea Carolingiană a Sf. Rupert din secolul al VIII-lea, statui și picturi gotice și articole din Catedrala Trezoreriei.

Residenzplatz

În inima orașului vechi Salzburg (Altstadt), pe malul stâng al Salzachului, este Residenzplatz, una dintre cele mai mari piețe ale orașului și cel mai bun loc de unde puteți explora numeroasele atracții turistice pe care acest oraș frumos le poate oferi. Punctul focal al Residenzplatz este uimitoare Residenzbrunnen, o capodoperă de marmură realizată de un sculptor italian în 1661 și cea mai mare și mai bună fântână barocă din această parte a Alpilor. Înălțându-se la 15 metri înălțime, cu figuri splendide de cai îndrăzneți, alături de zeul Atlas care poartă și feluri de mâncare, impresionează cu delfinii și, încoronând tot ecranul, un Triton cu o cochilie. De aici este ușor să vă petreceți timpul relaxând în cafenelele cu terasă și magazinele de tip boutique care strălucesc pe străzile învecinate sau să sară direct și să vizitați atracții cheie, cum ar fi Catedrala din Salzburg si Residenz, fostul palat al episcopilor princi ai orașului. Piața este, de asemenea, frecvent utilizată pentru concerte și sărbători, cum ar fi petreceri publice de Anul Nou și o piață de Crăciun excelentă.

Salzburg Residenz și Residenzgalerie

Dominantă în partea de vest a Residenzplatz din Salzburg este Residenz, fostul palat al episcopilor de la Prince Bishops. Construit între 1596 și 1619, acest palat uriaș este amenajat în jurul a trei curți, cu un portal mare de marmură adăugat în 1710. Spectacular State Apartments sunt decorate în mod luxos în stilul târziu baroc și timpuriu neoclasic și cu picturi de perete și plafon rafinate, și șemineu frumos. Deosebit de importante sunt Sala Cavalerilor (Rittersaal), Sala de Conferințe (Konferenzsaal) și splendida Sala Audienței (Audienzsaal) care conține tapiserii flamande din anii 1600 și mobilierul parizian. Printre cele mai importante atracții se numără Sala Albă (Weisse Saal), cu ornamente superbe pe stuc în stilul Ludovic al XVI-lea din 1776; Camera de funcții (Gesellschaftszimmer), cu covoare de mătase din secolul al XVIII-lea; și Sala imperială (Kaisersaal), cu portrete ale împăraților romani și regilor dinastiei habsburgice. Residenzgalerie, o galerie de artă înființată în 1923, prezintă lucrări ale pictorilor europeni din secolele XVI-XIX, inclusiv picturile lui Rembrandt, Rubens și Brueghel.

Schloss Mirabell (Palatul Mirabell) și grădinile

O altă grădină utilizată în filmarea filmului Sunetul muzicii este la minunatul Schloss Mirabell din Salzburg, un excelent exemplu de design peisagistic baroc, construit în 1690, cu numeroase terase, statui de marmură și fântâni. Palatul în sine a fost remodelat în stil baroc între 1721-27 înainte de a fi restaurat în stilul neoclasic mai simplu după un incendiu din 1818.Repere importante ale unei vizite includ spectaculoasa Scară Mare, construită în secolul al XVIII-lea, cu o serie de statui ale lui Georg Raphael Donner și ale elevilor săi. Alte caracteristici interesante sunt Sala de marmură (încă folosită pentru concerte și funcții) și Schloss Mirabell Muzeul Baroc, adăpostit în clădirea Gardener's (Gärtnergebäude), parte din Orangery a proprietății și prezentând arta europeană din secolele 17 și 18. Fosta vavă din secolul al XVIII-lea este acum folosită pentru expoziții, iar în colțul sud-vestic al grădinilor se află un mic teatru în aer liber.

Locul nașterii lui Mozart

Casa în care sa născut Wolfgang Amadeus Mozart la 27 ianuarie 1756 include camerele odată ocupate de familia Mozart și un muzeu care prezintă numeroase rememorări interesante, printre care viorile, portretele și scorurile originale ale compozițiilor lui Mozart. Exploatarea cu participarea membrilor familiei și a vieții sale și explorarea operelor sale operatice, cu costume, desene și modele și fragmente din opera sa. O cameră este mobilată așa cum ar fi fost în timpul său.

Salzburg Festivaluri de teatru

Salzburg a fost mult timp renumit pentru festivalurile sale de muzică, după cum arată și teatrele și sălile de concerte ale orașului. În mod colectiv cunoscut sub numele de Teatre de Festival (Festspielhäuser), aceste clădiri constau din clădirile mari Festspielhaus și mai mici Haus für Mozart, între care se află un foișor cu fresce fine, și Sala Karl-Böhm, utilizat pentru expoziții și recepții. Este în această clădire, decorată de fresce superbe din secolul al XVII-lea, celebrul Festivalul Salzburg a avut loc din 1925, un eveniment de vară de cinci săptămâni, prezentând cele mai bune muzică și dramă europene. Alte festivaluri importante din Salzburg includ Săptămâna Mozart, un eveniment de iarnă săptămânal, axat pe lucrările marelui compozitor austriac, și Zilele culturale din Salzburg, un festival anual de două săptămâni în octombrie, care include concerte simfonice și de cameră și spectacole de operă. Pentru o experiență teatrală complet diferită, vizitați Teatrul de Marionete din Salzburg, înființată în 1913 și una dintre cele mai vechi teatre de păpuși din lume.

Neugebäude

Vizavi de Salzburg Residenz este clădirea nouă (Neugebäude), construită în 1602 ca pensiune arhiepiscopală și extinsă în 1670. Acum, acasă la birourile guvernului provincial și Muzeul Salzburg, clădirea este renumită pentru carlinga (Glockenspiel). Construită în 1702, ea conține 35 de clopote care interpretează melodii de la repertoriul vast Mozart de trei ori pe zi (7am, 11am și 6pm, excursii ghidate disponibile). Un punct culminant al experienței este să auziți faimosul Bull Salzburg, organul din palatul vecin Hohensalzburg, să răspundă la carillon cu un coral. De asemenea, asigurați-vă că vizitați minunatul secol al XVIII-lea Biserica Sf. Mihail (Michaelskirche) pe partea de nord a Residenzplatz, la colțul Mozartplatz cu monumentul său Mozart din 1842.

Hallein și Muzeul Celtic

Vechiul oraș celtic Hallein de pe râul Salzach, la 10 minute de mers cu mașina de centrul orașului Salzburg, este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat lângă Salzburg, pentru străzile sale pitorești înguste, porți și statui, precum și istoricul case construite în stil tipic Salzach. Hallein este locul de nastere al organistului Franz Xaver Gruber, compozitor al lui Noapte linistita. Este, de asemenea, locul unde veți găsi Celtic Muzeul (Keltenmuseum Hallein), unul dintre cele mai mari și mai complete muzee de artă și istorie celtică din întreaga Europă. Într-un fost orfelinat din secolul al XVII-lea, această fermă celtică reconstruită include clădiri și unelte folosite de coloniștii celți, precum și o cameră de înmormântare veche.Printre cele mai importante momente se numără expozițiile de descoperiri din perioada Hallstatt și La Tène (epoca fierului) din perioada 800-15 î.Hr., precum și expozițiile care reflectă obiceiurile locale și istoria breslelor orașelor.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate