Packages title Packages subtitle

Oferta city break Roma 2022

pe urmele gladiatorilor din Collosseum | artisti stradali in Piazza Navona | Fontana di Trevi

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01 martie 2022 - 01 decembrie 2022
Tarife
de la
 
80
persoana/ pachet

Roma, capitala Italiei, este situata in partea central-vestica a Peninsulei Italice, pe malul Fluviului Tibru. Roma are o istorie indelungata, fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne.

Este un oras fascinant si un important centru turistic, avand numeroase obiective turistice extraordinare. Printre monumentele cele mai faimoase se numara Colosseumul (emblematic pentru orasul italian), Columna lui Traian, Forumul, Colina Palatina, Pantheonul, Fontana di Trevi etc. 

Roma este unul dintre putinele orase mari ale Europei care a supravietuit celui de-al doilea razboi mondial, fiind relativ putin afectat. Centrul istoric al orasului este pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Roma are o clima tipica mediteraneana, ce caracterizeaza regiunile Italiei, cea mai placuta vreme fiind din luna aprilie pana in luna iunie si de la mijlocul lui septembrie pana in octombrie.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Tempio di Pallade 3* 80 EUR
Hotel Bella Vita 3* 95 EUR
Hotel Osimar 3* 105 EUR
Hotel Donatello 3* 115 EUR
Hotel Apogia Lloyd 3* 125 EUR
  • bilet avion Bucuresti – Roma – Bucuresti;
  • taxe aeroport;
  • 2 nopti cazare la hotelul ales;
  • mic dejun;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Tur de oras Roma
Puteti face turul oraslui la bordul unui autobuz turistic supraetajat. Traseul dureaza circa 2 ore, in timpul acestuia turistii pot cobori oricand intr-una dintre cele 8 statii.

Ce vizitam?
Basilica Sfantul Petru
- basilica se afla in Piazza San Pietro din Cetatea Vaticanului. Fatada este construita in stil baroc, fiind dominata de statuile Mantuitorului, a Sf. Ioana Botezatorul si a celor 11 Apostoli. Forma bazilicii este cea a unei cruci latine cu 3 nave, in mijlocul careia se afla altarul principal al papilor. Foarte mare valoare are sculptura lui Michelangelo – „Pieta” ce se regaseste in incinta basilicii.

Biserica Santa Maria Maggiore
- bazele bisericii s-au pus in anul 352 dupa Cristos si e dedicata Sf. Maria. Turnul Clopotnitei in stil medieval este cel mai inalt turn din Roma, atingand 75 m altitudine.

Fontana Di Trevi
- construita in stil rococo si decorata cu creaturi acvatice de marmura, dominate de un impresionant Oceanus. Apa din fantana provine din Izvorul Aqua Vergine, numit asa conform legendei in care o fecioara le-a aratat sursa soldatiilor insetati. Se spune ca trebuie sa arunci un banut in fantana sa fii sigur ca te vei intoarce la Roma, dar si ca dorintele puse la arucarea banutului se implinesc. Fantana este o adevarata splendoare atat ziua, cat si noaptea.

Pantheonul
- construit initial ca templu pentru cele 7 zeitati guvernatoare ale celor 7 planete in statul religios al Romei Antice al sec. VII. Domul cu un diametru de 43 m a fost cel mai larg dom din lume pana la construirea celui din Florenta. City Break-ul la Roma va ofera prilejul de a admira si a cunoaste istoria imperiului roman.

Colosseumul - cel mai mare amfiteatru roman construit vreodata, in care se desfasurau luptele cu gladiatorii din timpul lui Nero. Termenul de Colosseum vine de la statuia colosala de 36 m care il reprezinta pe Nero in chip de Zeu al soarelui.

Muzeele Vaticanului
- au fost fondate sub patronajul a doi papi din secolul al XVIII-lea – Clement al XIV-lea si Pius al VI-lea. Acestia au fost printre primii care au permis accesul la colectiile de arta publicului larg, promovand astfel cultura in randul maselor. Prima cladire din complexul muzeal, Muzeul Pio-Clementin a fost numit dupa acesti doi pontifi.

Piazza Di Spagna
- un important punct de intalnire international de unde pornesc faimoase strazi cu magazine de lux si magazine antice. Este faimoasa pentru marea scara, numita „Scalinata de Trinita dei Monti”, la poalele careia se afla o fantana sub forma de barca numita „Fontana della Barcaccia”. In partea superioara a scarilor se afla un obelisc si o biserica. A fost declarata „Piazza di Spagna” in sec. XVIII, cand intreaga suprafata era considerata teritoriu apartinand Spaniei.

Unde mancam?
Rezerva un city break la Roma si savureaza bucataria italiana. Recomandam Rivadestra Home Restaurant – restaurant situat in centru Romei, cu specific italienesc. Agata e Romeo Restaurant – specific international, un restaurant cu o istorie impresionanta. Maccheroni Restaurant – bucatarie traditionala. Antica Pesa Restaurant – in secolul XVII aici mancau taranii care veneau sa vanda grane la Roma, acum fiind unul dintre cele mai renumite restaurante ale orasului. Il Convivio Restaurant – specific italienesc.

Unde facem cumparaturi?
- shopping in capitala italiana Roma puteti face in magazinele din Piazza di Spagna. Alte zone de cumparaturi sunt: Pantheonul cu Via Del Governo Vecchio, Piazza Colonna si Piazza Barberini, Via del Corso, Via del Babuino, Via Borgognona, Via Cola Di Rienzo. Toate sunt importante centre comerciale unde puteti gasi toate categoriile de produse.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate