Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break Porto
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Porto 2020 - 2021

exploreaza centrul istoric din Gaia | vizita la muzeul de arta contemporana | plaja | shopping

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01.07.2020 - 31.03.2021
Tarife
de la
 
230
persoana / pachet

Al doilea oras ca marime din Portugalia dupa binecunoscuta Lisabona, Porto nu ramane nici pe departe in umbra acesteia, ci dimpotriva, atrage sute de mii de turisti anual cu obiectivele istorice si atractiile sale.

Porto este un oraş industrial cu 400 000 de locuitori, fiind una dintre oraşele importante ale Europei de Sud-Vest alături de Lisabona, Madrid şi Barcelona. Este centrul Portugaliei de Nord, adversarul veşnic al părţilor sudice, un teritoriu străvechi dens locuit.

Acesta este reşedinţă regională şi port, situat înaintea cotiturilor râului Douro, care se îngustează înainte de vărsare. Odinioară oraşul Porto a fost capitala ţării, dar a fost nevoit să cedeze acest titlu către Coimbra, apoi Lisabonei.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Boa Vista 3* 230 EUR
Hotel International Porto 3* 255 EUR
Hotel Catalonia Porto 4* 289 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?

Podul Dom Luis 

Ponte Luís în portugheză, lung de 385 de metri a fost inaugurat în 1886, fiind la vremea lui cel mai mare pod metalic în arc din lume. Conectează Porto cu Vila Nova de Gaia. Pe podul Dom Luis trece și metroul din Porto, în partea de sus, jos pentru trafic rutier, dar poate fi traversat și de către pietoni în ambele părți.

Străzile și cheiurile din Ribeira

Străzile sunt abrupte, pline de istorie, de monumente, de clădiri impresionante și de mici magazine cu de toate, de la artizanat local până la haine foarte șic și moderne. Ribeira este sufletul orașului, cu tot cu chei, care sunt punctul central de atracție, de viață și de distracție aici, până tarziu in noapte

Catedrala Se din Porto

Construcția Catedralei din Porto, situată în centrul istoric, a fost demarată în jurul anului 1110 și a fost definitivată în sec al 13-lea, ceea ce o plasează printre cele mai vechi monumente din Porto.

Construită în stil romanic, Catedrala Se are elemente gotice, precum capela funerară Joao Gordo și galeriile din curtea interioară, precum și baroce, precum logia fațadei laterale. Catedrala este impresionantă prin dimensiune și prin aerul medieval pe care continuă să îl degaje.

Gara Estação de São Bento

Situată în centru, foarte aproape de catedrală, Gara Estação de São Bento a fost inaugurată în anul 1918 și este faimoasă și frumoasă datorită panourilor de țiglă albastră – azulejo. Azulejo este numele dat acestor mozaicuri din anii 30, care ilustrează imagini din istoria Portugaliei.

Funicularul

Traseul este rapid, fiind foarte mic, dar te scutește de un urcuș nu la fel de lin. Urci până sus, din Ribeira către piața Batalha, unde ai parte și de o vedere frumoasă asupra râului Douro.

Jardim do Morro – grădina maurilor

În Vila Nova da Gaia, în partea superioară a Podului Dom Luis, oferă o imagine superbă asupra orașului Porto. Mai mult, este un loc frumos, cu multe varietăți de plante și un loc răcoros pentru zilele toride se spune. Eu nu știu când sunt acestea, cum vă spuneam mai sus nu le-am prins.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate