Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break la Moscova
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Moscova 2020 - 2021

 
Transport
Perioada de valabilitate 01.07.2020 - 31.03.2021
Tarife
de la
 
280
persoana / pachet

Moscova poate fi o destinatie turistica surpriza pentru turistii care nu stiu la ce sa se astepte. Dar orasul este fermecator! Pe langa imaginea-emblema pe care o avem cu totii in minte atunci cand ne gandim la Rusia, si anume, turlele colorate ale Catedralei Sfantul Vasile, capitala este un important centru cultural, economic si politic.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Wellion Paveletskaya 3* 280 EUR
Hotel Izmailovo Alfa 4* 295 EUR
Hotel Veliy Mokhovaya Moscow 3* 329 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • taxa de procesare a vizei;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?

Kremlinul din Moscova

Kremlinul din Moscova este un simbol reprezentativ al puterii Rusiei, este situat chiar in inima Moscovei si reprezinta cele mai senzationale structuri arhitecturale si istorice din oras. Este un centru istoric fostificat, deosebit de important si de complex, care include patru catedrale, tot atatea palate si un zid si un numar mare de turnuri.

Astazi insa, Kremlinul serveste ca rezidenta oficiala a presedintilor Federatiei Ruse, fiind perceput pe plan intenational la fel cum este perceputa si Casa Alba din Washington, care este reşedinta oficiala a tuturor presedintilor americani

Piata Rosie

In Moscova obiective turistice gasesti la tot pasul, mai ales daca alegi faimoasa Piata Rosie, ai nevoie de o zi intreaga ca sa o poti descoperi macar pe jumatate.

Piata Rosie este cea mai mare si cunoscuta iata din Moscova. Este locul din care pornesc, din toate directiile, marile strazi ale Moscovei si drumuri ale Rusiei, fiind considerata si centrul acestora. Daca te uiti de jur imprejur, banuiesti ca numele de Piata Rosie vine de la culoarea cladirilor din jur – Kremlinul e rosu, Muzeul de Istorie e caramiziu aprins, Mauseleul lui Lenin e rosu-caramiziu, chiar si in catedralalele Kazan si Sf. Vasile, rosu predomina.

Metroul din Moscova

Metroul din Moscova e inaugurat in 1935, pe atunci avand o lungime totala de 11 km si oprind in 13 statii, metroul moscovit a ajuns sa aiba in prezent, nu mai putin de 203 statii si 339 km. Dar ceea ce atrage nu este lungimea kilometrilor sau numarul statiilor ci frumusetea lui – arhitectura si picturile din fiecare statie sunt realmente impresionante.

Metroul Moscovei a fost unul dintre cele mai extravagante proiecte arhitecturale ale URSS, cu intentia de a construi palate pentru oameni. Construit cand Stalin era la putere, artistii si arhitectii metroului au inceput sa proiecteze statii care urmau sa reprezinte cuvantul rusesc “svet”, ceea ce inseamna lumina si stralucire si “svetloe budushchee” – un viitor luminos. Acest proiect a fost folosit pentru a prezenta puterea tarii. Cu peretii fascinanti din marmura, tavane inalte si candelabre grandioase, multe dintre statiile de metrou din Moscova sunt asemanatoare cu palatele europene celebre. Este un obiectiv turistic din Moscova care merita de vizitat cu siguranta!

Parcul “Gorkiy”

Parcurile si gradinile din frumoasa capitala a Rusiei sunt adevaratii plamani ai orasului, iar aerul este permanent purifiat. Atat rusii cat si turistii straini umplu sezon dupa sezon aceste zone verzi, in cautare de relaxare, aer curat si liniste.

Cel mai renumit parc este Parcul “Gorkiy” , despre care canta artistii locali, dar si internationali. Este atat de celebru datorita frumusetii nemaipomenite a faimoaselor alei, pentru obiectele de arta care se afla chiar in parc, cum ar fi: statui si sculpturi celebre, cafenelele specifice si locurile de relaxare. O atractie este si faptul ca vara, ne putem bucura de cinema in parc, iar iarna de patinoar, ambele in aer liber !

Catedrala Sfantul Vasile

Construită de Ivan cel Groaznic in 1560, biserica Sf. Vasile se mandreste cu noua domuri diferite si este una dintre cele mai vizitate biserici din cele 600 la număr care le putem gasi in Moscova.

Catedrala reprezinta un lacas de cult ortodox, fiind totodata si un simbol al arhitecturii rusesti traditionale si al orasului.

Mausoleul lui Lenin

Cultul sovietic al personalitatii lui Lenin a dat rezultate stranii. Milioane de oameni merg in pelerinaj la mausoleul din Piata Rosie, unde este expus si azi corpul imbalsamat al liderului Revolutiei Ruse, Lenin (1870-1924).

Poarta Invierii

In atractii turistice Moscova nu se limiteaza, mai ales ca toate au o istorie coplesitoare, la fel e si obiectivul “Poarta Invierii”.

Stalin a ordonat ca fosta poarta a orasului (1680) din Piata Rosie sa fie demolata. Poarta Invierii a fost reconstruita atunci cand a renascut interesul pentru splendorile Rusiei stravechi, in anii 1990, dupa colapsul URSS.

Muzeul de Arta “Puskin”

Muzeul de Arta “Puskin” din Moscova reuneste a doua mare colectie de arta idn Rusia, după Ermitaj, din Sankt-Petersburg. Aici, intr-un complex compus din sase cladiri, sunt expuse lucrari din antichitate, dar si de arta europeana (secolele XIX-XX).

Teatrul Bolshoi

Teatrul Bolshoi, unde a fost prezentat pentru prima data, in 1877, baletul Lacul lebedelor de Ceaikovski, e sinonim in intreaga lume cu baletul rus traditional. Dar Bolsoi este si o scena de opera si orice norocos care va asista la un spectacol nu-l va uite niciodata.

Decorurile opulente si arhitectura superba, in stil clasic rus, fac din teatrul inaugurat in 1835 unul dintre cele mai frumoase din lume.

Galeria Tretiakov

Galeria Tretiakov este cea mai vizitata galerie din Moscova, fiind cunoscuta la nivel international. Ea se mai numeste si Muzeul de Arta al Moscovei. Muzeul a fost fondat in 1856 de catre Tretiakov Pavel, unul dintre cei mai bogati oameni din Rusia, care era extrem de pasionat de arta, adunand de-a lungul vietii numeroase opere de arta ale artistilor rusi, care sunt expuse in muzeu pana si in ziua de azi.

In interitoriul muzeului, cei pasionati de frumos pot admira colectii intregi de picturi, sculpturi, grafice, desene, toate operele de arta a celor mai importanti artisti rusi. Tot aici, gasim si o biblioteca cu carti si manuscrise antice, fotografii vechi si documente care intruchipau vechea Galerie Tretiakov.

Muzeul de arme din Moscova

“Armory Chamber” in traducere “Camera de arma” este o parte a complexului Palatului Grand Kremlin si un adevarat piept de comori. Este unul dintre cele mai vechi muzee din Moscova, gazduit intr-o cladire din 1851 proiectata de arhitectul imperial Konstantin. Aceasta cuprinde o colectie de peste 4.000 de articole de arta aplicata de Rusia, artefacte religioase și faimosul capac al lui Monomakh – regalia antică a statului.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate