Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break pe Costa del Sol
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Malaga 2020 - 2021

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01.07.2020 - 31.03.2021

Malaga reprezinta unul dintre destinele turistice cele mai importante din Spania, Europa cat si de pe litoralul marii Mediterane. Este oras municipiu si centru geografic de pe Costa del Sol, zona turistica ce se extinde din Nerja pana la Manilva.

In Malaga s-a nascut renumitul pictor spaniol Pablo Picasso. Malaga este un oraa cosmopolit, plin de minunatii situat intru-un golf incintator din sudul Andalusiei. Litoralul marii Mediterane are o pozitie geografica privilegiata, fiind protejat de dealuri impotriva vanturilor nordice, beneficiaza de cea mai bună temperatura din Spania, aband aproximativ 300 de zile de soare pe an.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel HM Tilos Malaga 3* 355 EUR
Hotel Angosta del Carmen 3* 385 EUR
Hotel SW La Merced 4* 429 EUR
Hotel Mariposa Malaga 4* 445 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Alcazaba de Málaga si Castelul Gibralfaro

Cetatea regilor mauri timp de secole, Alcazaba de Malaga a fost construita in secolul al IX-lea si reconstruita in secolul al XI-lea pe ruinele unei cetati romane. Asezata la loc de cinste, in varful Monte de Gibralfaro, aceasta cetate a fost proiectata cu nu mai putin de 3 circuite de ziduri de aparare si 110 turnuri principale. Daca va decideti sa o vizitati, puteti vedea si voi trei dintre aceste turnuri, si anume: Torre de la Vela, Arcul de Cristo (la intrare) si impresionantul Torre del Homenaje. Pe langa impozanta sa arhitectura, Alcazaba de Malaga impresioneaza prin minunatele sale gradini, un adevarat punct de atractie pentru turisti si locul unde puteti surprinde instantanee dragute pentru a le posta pe conturile sociale.

Alcazaba de Málaga este de fapt un complex turistic ce cuprinde Alcazaba, Teatrul Roman si Castelul Gibralfaro si care adaposteste Muzeul Malaga dar si Muzeul de Arte Plastice. Ultimul obiectiv turistic enumerat se mandreste cu o impresionanta colectie de picturi apartinand pictorilor locali din secolul al XIX -lea, printre acestea enumeram lucrari ale artistilor spanioli Muñoz Degrain, Enrique Jaraba, Joaquin Sorolla sau Salas.

Pablo Picasso are la randul sau expuse doua dintre lucrarile timpurii ale artistului, Malaga fiind locul in care s-a nascut si a copilarit. 

Muzeul de Arheologie expune antichitati romane, o colectie de ceramica spaniola-araba precum si diferite ipostaze ale constructiei castelului. Teatrul Roman, asa cum va spuneam, este o alta componenta a ceea ce inseamna astazi Alcazaba de Malaga. Ruinele acestuia dateaza inca din timpul domniei lui Augustus, iar astazi acesta este folosit pentru diverse spectacole teatrale in aer liber. 

Castelul Gibralfaro a fost construit de Abd-al-Rahman al III-lea, califul de la Cordoba, cel care a ordonat ridicarea castelului in secolul al X-lea pe locul unui vechi far fenician. Numele acestuia deriva din limba araba si greaca si inseamna „stanca farului”. Dupa constructie Castelul Gibralfaro sufera anumite interventii, iar cel care mareste castelul este Sultanul din Granada, Yusef Primero, la inceputul secolului al XIV-lea.

Plaja Malagueta

Dupa vizita la Alcazaba de Málaga si la Castelul Gibralfaro vei puteaajunge foarte usor la una dintre plajele orasului. Prima de care vei da se numeste La Caleta, urmata apoi de binecunoscuta Plaja Malagueta. Amandoua sunt doua plaje superbe spaniole, poate nu atat de cunoscute precum Barceloneta din Barcelona, insa luati in considerare ca sunt plaje „Blue Flag”, categorie ce se aplica doar acelor plaje care respecta anumite norme de calitate a apei, a nisipului si a serviciilor oferite.

Gradinile Botanice La Conception au fost amenajate pentru prima data in anul 1855 si sunt considerate printre cele mai frumoase gradini botanice din Europa. Acestea sunt un adevarat paradis tropical ce combina frumusetea simpla a gradinilor clasice cu exotismul florei mediteraneene, tropicale si subtropicale si cu ineditul speciilor de plante aduse din toate colturile lumii.

Jardin de La Conception va ofera o varietate de peisaje superbe pe o suprafata de 3 ha si ofera vizitatorilor gradini amenajate in stil romantic, din specii neobisnuite, plante tropicale si flori exotice. Gradinile istorice sunt inconjurate de un areal de 23 de ha, cu gradini nou amenajate sau cu expozitii speciale, asa cum sunt „Plantele din regiune” și „In jurul lumii in 80 de copaci„.

Muzeul de Arte si Costume populare din Malaga este un muzeu fermecator pe care il veti descoperi in centrul vechi al orasului Malaga. Gazduit intr-o cladire tipica andaluza din secolul al XVII-lea, are cateva elemente de arhitectura care dezvaluie influentele maure, cum ar fi peretii vopsiti in alb, lucrarile de origine islamica, curtea centrala sau modul de amenajare a gradinilor. 

El Caminito del Rey sau Drumul Regelui, se afla la numai 60 de km de Malaga si constituie o experienta pe care va recomandam sa o incercati .Rezervati-va o zi din sejurul vostru la Malaga si plecati intr-o aventura plina de suspans!

Excursie de o zi in Gibraltar

Daca ajungeti in Malaga si daca timpul va permite, la aproximativ 140 de km departare de orasul Malaga puteti vizita, intr-o excursie de o zi, Gibraltarul. Gibraltarul este o mica peninsula, cu o suprafata de aproximativ 7 km², 29 000 de locuitori si nu mai putin de 250 de maimute. Un teritoriu disputat de-a lungul istoriei atat de catre spanioli cat si de catre britanici, in special datorita stramtorii Gibraltar ce are o latime de 13 km, o adevarata „mina de aur” din punct de vedere al transportului maritim, toate navele dinspre Mediterana spre Atlantic trecand obligatoriu prin aceasta stramtoare.

 

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate