Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break pe malurile Bosforului
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Istanbul 2021 - 2022

intre Orient si Occident - orasul de pe doua continente

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01 septembrie 2021 - 31 martie 2022
Tarife
de la
 
105
room / 7 nights

Istanbul este cu adevărat o metropolă, un centru al comerţului şi, mai presus de toate, o destinaţie turistică ideală. 

Un amalgam între Occident şi Orient, un oraş plin de viaţă şi culoare. În funcţie de timpul pe care îl petreci în Istanbul, poţi vizita partea veche a oraşului - Sultanahmet, unde se află cele mai multe obiective turistice.
Nu trebuie sa ratezi Bazarul, Sfânta Sofia, Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Piaţa egipteană de mirodenii şi orice basilică subterană.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Prestige 3* 105 EUR
Hotel Rouge Noire 3* 115 EUR
Hotel Carlton 4* 150 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?

Hagia Sophia

Hagia Sophia sau Biserica Sfintei Intelepciuni este una dintre cele mai mari constructii religioase din lume. A fost cladita pe ruinele altor doua biserici la ordinul imparatului Iustinian I care si-a dorit un lacas de cult decorat cu aur, argint si marmura aduse din Grecia si Africa.

Palatul Topkapi

Dupa cucerirea Constantinopolului, la jumatatea secolului al XV-lea, Mehmet al II-lea a dorit construirea unei resedinte pe masura Imperiului Otoman. Astfel a luat nastere Palatul Topkapi, un mozaic de palate, curti, pavilioane si gradini, toate culminand cu terasele de unde se pot admira laolalta Marea Marmara, Cornul de Aur, Bosforul si Insulele Principilor. Domeniul era atat de vast incat putea fi lesne comparat cu un oras, dat fiind faptul ca aici locuiau pana la 4000 de persoane.

Moscheea Albastra

Intr-un city break la Istanbul este obligatoriu de bifat si Moscheea Albastra. Aceasta este bine cunoscuta turistilor din intreaga lume datorita interiorului sau colorat in albastru. Construita in secolul al XVII-lea pe vremea sultanului Ahmet I, Moscheea  Albastra este, alaturi de moscheea Suleiman, cea mai frumoasa din Istanbul.

Podul si Turnul Galata

Podul si Turnul Galata sunt doua obiective turistice pe care va recomandam sa le bifati intr-un city break la Istanbul.

Palatul Dolmabahce

Palatul Dolmabahce este simbolul orasului Istanbul ce a fost construit in secolul al XIX-lea dupa planul arhitectilor armeni Karabe si Nikogos Balian, fiindu-i dedicat sultanului Abdulmecit. Acesta este considerat si cel mai mare palat al Imperiului Otoman.

Insulele Princiare

Dupa toata agitatia orasului Istanbul, cu siguranta va veti dori o evadare, iar Insulele Princiare reprezinta o optiune excelenta. Situate la doar o ora si jumatate de mers cu feribotul, la nord-est de Marea Marmara, acestea sunt formate din noua insule, insa cele mai populare sunt Insula Heybeliada, cu o multitudine de activitati dedicate sporturilor nautice, dar si obiective turistice importante, asa cum este Palatul Merit Halki, acum transformat in hotel sau Manastirea Hagia Triada, ce dateaza din anul 1844 si Insula Büyükada cu Manastirea Sf Gheorghe si Muzeul Insulelor Princiare.

Croaziera pe Bosfor

Daca doriti sa admirati frumusetea malurilor orasului, o croaziera pe Bosfor este o activitate de care cu siguranta veti fi incantati. Bosforul imparte orasul in doua, separand Europa de Asia, iar o croaziera va ofera o panorama superba a palatelor precum si a principalelor atractii ale orasului, dezvaluindu-va o noua fata a acestuia.

Puteti opta pentru croaziere de o jumatate de zi sau de o zi, cele de o zi ajung pana in stramtoarea satului Anadolu Kavağı, unde aveti o priveliste superba asupra fortificatiilor urbane. 

 

Nu plecati din Istanbul pana nu vizitati macar unul dintre Bazarele orasului. Spunem asta pentru ca este mai degraba o experienta culturala decat o zona de shopping, in plus fiecare bazar are un specific, „Bazarul de Mirodenii” sau „Bazarul Egiptean” sunt doar doua  dintre locurile in care poti intelege mai bine termenul de „bazar„

Mergeti si in zona Taksim, chiar daca vi se va parea aglomerata. Tramvaiul rosu care trece prin zona are farmecul lui, iar oamenii se urca adesea din mers.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate