Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break Portofino Cinque Terre
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

City break Portofino Cinque Terre 2022

locul ideal pentru o vacanta de vis

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01 aprilie 2022 - 01 decembrie 2022
Tarife
de la
 
225
persoana / pachet

Portofino a fost multă vreme doar un mic sătuc de pescari de pe malul Mediteranei. Astazi însă, Portofino s-a transformat într-un înfloritor oraș a cărui principală sursă de venit este turismul înfloritor, regiunea atrăgând vizitatori încă de pe la finele secolului XIX.

Portofino este una dintre cele mai idilice destinații de pe Riviera Italiană.

 

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Albergo Nazionale 3* 225 EUR
Hotel Domina Home Piccolo 4* 330 EUR
Hotel Eight Portofino 4* 375 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?

Piața Piazzetta

Principala și singura piață din Portofino, situată în preajma falezei. Piața are dimensiuni minuscule și circulația vehiculelor este interzisă aici. Totuși, Piazzetta este un punct excelent de observație a atracțiilor turistice locale și frumuseților urbane, dar și un loc perfect pentru degustarea deliciilor din pește locale (rețineți, orice prețuri cu care v-ați obișnuit trebuie înmulțite cu 2).

Castelul Brown

Este un castel-muzeu, o fortăreață străveche, situată pe litoralul din Portofino la vârful golfului. Amplasamentul castelului Brown a servit ca o poziție strategică pentru supravegherea localității și a împrejurimilor. În preajma cetății este înființat un parc splendid cu o mulțime de poteci. Intrarea în parc este deschisă până la orele 7 seara, iar în castel – până la 5-6 seara. În prezent castelul Brown este utilizat ca expoziție culturală, în plus, de pe acesta se deschide cea mai fascinantă panoramă spre orășel! Prețul unei vizite la castel: 5 euro.

Biserica Sf. Martin

Un edificiu de cult, construit în stil romanic (secolul al 12-lea). În perioada celui de-al doilea război mondial, Biserica Sf. Martin a fost puternic afectată, dar cu timpul a fost reconstruită. Sub arcurile templului se păstrează diverse opere de artă, în special, tablouri vechi ale maeștrilor de pictură din Liguria și icoane cu sfinți. De asemenea, pavilioanele bisericii Sf. Martin sunt împodobite cu statui unice din lemn, înfățișându-l pe Hristos.

Biserica Sf. George

Biserica a fost construită în cinstea sfântului George, ocrotitorul Portofino, moaștele lui se află în lăcașul sfânt. Această biserică romanică a orășelului este cea mai străveche filă de istorie, care există aici din secolul al 12-lea. Biserica Sf. George este situată pe o înălțime, astfel, pe lângă frumusețea care îl caracterizează, locașul sfânt îi mai atrage pe turiști și prin panorama care se deschide spre Portofino. Va fi o plăcere pentru amatorii de fotografii! De asemenea, puteți vizita cimitirul vechi, situat după biserică.

Statuia „Hristos din Abis” în San Fruttuoso

Este cea mai misterioasă atracție turistică a Portofino și a împrejurimilor de aici. Nu oricine poate să o vadă, pentru că statuia se află în adâncul mării din golful San Fruttuoso, la o adâncime de 15 metri. Atunci când marea este calmă și golful este luminat de un soare fierbinte, prin grosimea apei azurii se poate vedea strălucirea razelor reflectate de Hristos din Abis, o statuie de bronz de 2,5 metri. Driver-ii au instalat aici monumentul subacvatic încă în anul 1954, dar contemplarea acestuia, și de pe fundul mării, și de pe uscat, le provoacă și acum turiștilor o fascinație plină de pietate.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate

Evenimente recomandate in Genova