Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break pe malurile Dunarii
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Budapesta 2021 - 2022

capitala celor 9 poduri | bai termale | plimbare pe Insula Margareta | paradis culinar

 
Transportation
Perioada de valabilitate: 01 septembrie 2021 - 31 martie 2022
Tarife
de la
 
145
persoana / pachet

Budapesta nu este doar una dintre cele mai frumoase capitale europene, ci şi una uşor accesibilă, dată fiind vecinătatea.

Daca inca nu ai vizitat capitala Ungariei, atunci pregateste-te sa fii surprins placut atunci cand o vei face pentru ca Budapesta cu siguranta iti va intrece asteptarile.

Castelul Buda, Parlamentul, Promenada de-a lungul Dunării, Podul cu Lanţuri sunt doar câteva dintre atracţiile ce fac din Budapesta o destinaţie impresionantă.

Variante de cazare  Loc in camera DUBLA
Hotel Royal Park Boutique 4* 145 EUR
Hotel Atrium Fashion 4* 155 EUR
Hotel Carlton 4* 169 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?

Castelul Buda (Budai Var) este vazut de multi ca principala atractie turistica din Budapesta. Denumit in trecut si Palatul Regal sau Castelul Regal, Castelul Buda este situat pe Dealul Castelului, locul unde se afla mai multe atractii turistice ale acestui frumos oras si se ridica semet deasupra colinei, constituind un reper vizual pentru turistii care se afla in Budapesta, pe uscat sau pe fluviu.

Construit in secolul al XIII-lea, distrus, reconstruit in secolul XIV, distrus din nou in timpul luptelor si reconstruit in secolul XVIII pentru ultima oara, iluminat in timpul noptii, castelul domina intreg dealul pe care este asezat si chiar edificiile invecinate, la fel cum o facea si in perioada sa de maxima glorie, in timpul domniei lui Matei Corvin din secolul al XV-lea, cel care a poruncit decorarea castelului, in interior si exterior, cu detalii renascentiste.

In interiorul Castelului Buda veti descoperi, pe langa cele 200 de camere (impresionant, nu?) nu mai putin de trei muzee, nu mai putin impresionante: Muzeul National de Istorie a Budapestei, Muzeul de Arta Contemporana si Galeriile Nationale. Langa castel veti putea vizita si alte atractii turistice din Budapesta: Bastionul Pescarilor sau Biserica Matyas (Biserica lui Matei).

Bastionul Pescarilor este una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale Budapestei datorita asezarii sale – langa Castelul Buda, pe Dealul Castelului, in zona medievala a orasului. In plus, Bastionul Pescarilor reprezinta cel mai inalt punct de observatie al capitalei Ungariei iar perspectiva asupra intregii Budapeste este absolut senzationala atunci cand admiri privelistea de pe zidurile acestei fortarete.

Construit intre 1895 si 1902 in stil neo-gotic, Bastionul a fost distrus in perioada Celui de-al Doilea Razboi Mondial si apoi reconstruit imediat dupa incetarea conflictului. Cele 7 turnuri ale Bastionului Pescarilor simbolizeaza cele 7 triburi care s-au asezat initial in Campia Panonica in anul 896, iar numele vine de la faptul ca de apararea acestei zone, in Evul Mediu, se ocupau breslele de pescari care se asezasera aici.

Bastionul Pescarilor este o atractie turistica a Budapestei care este inclusa in pretul biletului care asigura intrarea in zona Castelului Buda si se poate vizita alaturi de Biserica Matyas, construita in apropiere.

Biserica Matyas, sau, pe romaneste, Biserica lui Matei, vine de la numele ultimului mare rege al Ungariei, romanul Matei Corvin.

Biserica a fost construita in anul 1015, in stil romanic, dupa care a suferit mai multe reconstructii si modificari, dupa ce era distrusa in urma unor lupte sau pentru ca sa fie pur si simplu marita. Matei Corvin si-a lasat la randul sau amprenta asupra acestui edificiu – el a poruncit renovarea turnului sudic al bisericii; denumirea edificiului religios vine insa de la faptul ca aici a avut loc nunta lui Matei Corvin, rege al Ungariei.

Parlamentul de la Budapesta

Cladirea Parlamentului maghiar constituie o atractie turistica a Budapestei din cel putin doua motive – primul din ele este ca asezarea Parlamentului este una deosebit de spectaculoasa, exact pe malul Dunarii. Al doilea motiv ar fi acela ca aceasta cladire este monumentala, la drept vorbind – a treia cladire a Parlamentului ca dimensiune din intreaga lume si probabil cea mai frumoasa. Construita in stil neogotic si inaugurata in 1896, cu prilejul celei de-a 1000-a aniversari a Ungariei, Cladirea Parlamentului are o istorie extrem de interesanta.

Croazierele pe Dunare si podurile peste Dunare

Dunarea este o atractie turistica aparte in Budapesta iar capitala Ungariei este una dintre capitalele care este favorizata din punct de vedere turistic de acest fluviu care il strabate, alaturi de Viena, Bratislava si Belgrad. Orasul este impartit, practic, in doua de acest fluviu iar Buda si Pesta se afla fiecare pe cate un mal al Dunarii.

Dunarea la Budapesta este strabatuta zilnic de zeci de vapoare de croaziera dar si de sute de alte ambarcatiuni – unele de agrement, altele de transport local sau de transport marfa. Ca turist in Budapesta aveti la alegere o varietate larga de posibilitati pentru a vedea orasul, atat ziua cat mai ales noaptea cand toate cladirile sunt iluminate pentru a oferi spectaculozitate acestei asezari.

Puteti alege intre vapoarele Legenda, niste bule de sticla ce ofera o priveliste panoramica asupra locurilor pe unde treceti, RiverRide, un fel de autobuz amfibie sau Dunarama, un taxi pe apa ce ofera posibilitatea calatoriei in conditii ceva mai intime. Incercati si croazierele pe Dunare locale, care iti ofera posibilitatea de a cina pe vapor sau de a savura cocktailuri din timpul deplasarii ori de a degusta diferite vinuri unguresti in timp ce admirati frumusetea arhitecturala a Budapestei, asa cum poate fi ea admirata doar noaptea, de pe Dunare.

Preturile croazierelor pe Dunare pornesc de la 25 de Euro de persoana si pot depasi 60 de Euro pentru ambarcatiunile elegante si cinele in care se servesc feluri de mancare preparate de chefi renumiti.

Piata Eroilor Maghiari si Monumentul Mileniului

Piata Eroilor este un simbol si totodata una din principalele atractii turistice din Budapesta – opera arhitectului Albert Schickedanz, Piata Eroilor din Budapesta cuprinde un ansamblu care include complexul statuar Monumentul Mileniului, Monumentul Ostasului Necunoscut, Muzeul Artelor Frumoase si Palatul Artelor. Complexul statuar infatiseaza statuile conducatorilor maghiari si a fost inceput in 1896 pentru a marca 1000 de ani de la infiintarea statului maghiar si comemora cucerirea de catre unguri a bazinului Carpatic; coloana inalta de 36 de metri se termina cu statuia ingerului Gabriel.

Centrele SPA si de tratament balnear

Inca din 1934 Budapesta a fost denumit „orasul bailor termale” sau „orasul SPA-urilor” si pentru un motiv bine intemeiat – Budapesta este orasul care are cele mai multe SPA-uri si bai termale din lume!

In Budapesta izvorasc nu mai putin de 118 izvoare termale, cu temperatura apei de la 21 la 78 de grade Celsius. Aceasta a prilejuit vecinilor nostri sa isi amenajeze, in timp, nu mai putin de 15 bai termale publice (!) si o multime de altele private. Intre cele mai renumite bai termale publice din Budapesta amintim Baile Termale Szechenyi (care apar si in footgrafia de mai sus) sau Baile Termale Gellert, insa va recomandam la fel de calduros (la fel ca si apa din aceste bai termale, bineinteles) Baile Rudas sau Dandar. In ceea ce priveste baile termale sau centrele SPA private, acestea se afla amenajate indeosebi la marile hoteluri.

In orice caz, turismul balnear si baile termale din Budapesta au reprezentat o atractie turistica inca din cele mai vechi timpuri iar ungurii beneficiaza de un aflux enorm de turisti care cauta tratamente naturale pentru fel de fel de afectiuni.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate

Evenimente recomandate in Budapesta