Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break Bratislava
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Bratislava 2020 - 2021

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01.07.2020 - 31.03.2021
Tarife
de la
 
170
persoana / pachet

Bratislava este capitala şi în acelaşi timp cel mai important oraş de pe teritoriul Slovaciei, locul unde îşi au sediile cele mai importante instituţii ale statului. Capitala slovacă este o colecţie impresionantă de străzi înguste, castele, clădiri şi multe biserici istorice ale căror uşi sunt mereu deschise pentru vizitatorii lor. Caracterul arhitectural al oraşului nu este neaparat unul unitar, metropola este alcătuită atât din clădiri medievale, cât şi din structuri moderne care împreună crează un orizont fantastic.

 

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Old City 3* 170 EUR
Hotel Viktor 4* 205 EUR
Hotel Ibis Bratislava Centrum 4* 239 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce sa nu ratezi?

Castelul. Simbolul oraşului, castelul se poate vedea din numeroase puncte ale Bratislavei, iar drumul până la el este plăcut, deşi un pic solicitant pe alocuri. De la castel se văd foarte bine Dunărea, Podul SNP şi biserica Sf. Martin, precum şi alte clădiri din jur, într-o varietate interesantă de stiluri. Parcul de lângă castel merită o plimbare în tihnă. 

Pe malul Dunării. Promenada ce urmează cursul apei este perfectă pentru jogging, deşi asfaltul are ceva mici probleme în unele locuri. Dacă alergarea nu vă încântă, merge şi o plimbare.

Podul Nou. Una dintre ciudăţeniile oraşului este un pod uriaş peste Dunăre, construit între dealul castelului şi biserica Sf. Martin. Pe scurt, i se spune Podul SNP, care vine de la “Most Slovenskeho narodneho povstania”, adică Podul Revoltei Naţionale Slovace. Deasupra podului, doi piloni gigantici sprijină un fel de farfurie zburătoare, ce găzduieşte un restaurant. Podul are şi o pasarelă pentru pietoni, separată de cea a maşinilor, astfel că păşind pe el se simt trepidaţiile.

Panorama asupra oraşului din turnul UFO. Contra sumei de 6,5 euro, poţi urca în vârful turnului de la podul SNP, cu un lift, pentru a admira panorama. De la bază, podul pare neîngrijit şi mai cenuşiu, însă “farfuria zburătoare” creează un joc inedit de forme.

Plimbare prin centru. Centrul vechi al Bratislavei nu este foarte mare, însă ascunde mici comori arhitecturale: clădirile frumos renovate sau, dimpotrivă, în paragină, biserici înalte, palate şi străduţe lăturalnice, uitate de timp, una dintre cele mai înguste case din Europa, Drumul Regal, marcat prin coroane aurite în pavaj, Teatrul Naţional, Filarmonica, Biserica Sf. Martin, Piaţa veche (Stara Trznica) 

Amprenta trecutului. În Bratislava, urmele comunismului sunt vizibile şi în arhitectura clădirilor. Pe lângă zgârie-norii de sticlă şi casele vechi, din loc în loc zăreşti câte un monstru comunist, ce aduce în prezent izul unei epoci apuse. Clădirea Radioului cred că este cel mai relevant exemplu…

Biserica Albastră. Aflată la câteva străzi de centrul vechi, Biserica Albastră este o apariţie neaşteptată în peisajul destul de cenuşiu al zonei, fiind ridicată în stil Art Nouveau maghiar. Aşa cum îi spune şi numele, exteriorul este colorat într-o nuanţă de albastru palid, combinat cu alb în unele locuri.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate

Evenimente recomandate in Bratislava