Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break printre zeii Olimpului
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Atena 2021 - 2022

Atena - istorie la fiecare pas

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01 septembrie 2021 - 31 martie 2022
Tarife
de la
 
105
persoana / pachet

Locul de bastina al lui Socrate, Pericle, Sofocle si al multor filosofi greci, Atena este considerata leaganul civilizatiei si democratiei vestice. O plimbare prin oras scoate la iveala traditiile si locurile clasice precum Partenonul la Acropole sau Agora (un loc pentru dezbateri, al carui nume si functie au inspirat Parlamentul European in crearea Agorei pentru cetateni). Puteti merge si in zona triunghiului istoric (Plaka, Thission, Psyri) sau in piata Syntagma, unde se afla Parlamentul si Ministerele.

Cu toate ca are una dintre cele mai bune clime din Europa (ierni blande si veri foarte calde), cateodata caldura poate fii coplesitoare in Atena, de aceea un frappe tipic grecesc - cafea cu gheata - este intotdeauna o idee buna! Totodata, veti putea degusta specialitatile grecesti precum: branza feta, tzatziki, souvlaki, gyros, dolmadakia sau mousakas. Seara puteti asculta muzica traditionala intr-o taverna, la un pahar de ouzo sau retsina, inainte sa va aventurati in faimoasa viata de noapte din Atena.
 
Daca inca nu v-ati indragostit de acest oras, puteti merge in Golful Piraeus din apropiere, portul central comercial al capitalei, de unde pleaca zilnic feriboturi spre peste 200 de insule ale Greciei.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Apollo 3* 105 EUR
Hotel Oscar 3* 115 EUR
Hotel Achillion 3* 129 EUR
Hotel Acropolis Select 3* 135 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?
Templul lui Zeus – a fost construit din marmura adusa de pe Muntele Pentelus si masura 96 de metri lungime si 40 de metri latime. Hadrian a dedicat templul lui Zeus (cunoscut romanilor ca Jupiter), zeul zeilor. El a ridicat o statuie imensa de aur si fildes dedicata lui Zeus adaugand una a sa pe care a asezat-o langa cea a lui Zeus. Nici una dintre ele nu a fost pastrata. Nu se stie in ce perioada a fost distrus templul, dar se presupune ca, la fel ca multe alte cladiri din Grecia, e posibil sa fi fost distrus in timpul unui cutremur din evul mediu.
Agora – cea mai cunoscuta piata din Atena, centrul politic si administrativ al vechiului oras antic. Aici se desfasurau toate activitatile importante ale orasului: politica, filozofie, atletism, etc.
Acropolis – templele de aici sunt unele dintre cele mai importante din perioada antica atat din punct de vedere al activitatilor care se desfasurau aici, cat si datorita faptului ca modul lor de constructie a influentat foarte mult arhitectura vremii. Puteti admira monumente precum: Erechteionul, Templul Atenei, Partenonul, Teatrul lui Dionysos si altele.
Muzeul National de Arheologie - este unul dintre cele mai bune muzee de arheologie din lume, daca nu chiar cel mai bun. Se afla, de asemenea, pe lista celor mai bune zece muzee din lume.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate