Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
City break in Amman
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Amman 2020 - 2021

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01.07.2020 - 31.03.2021
Tarife
de la
 
165
persoana / pachet

Amman este un oras modern cu adanci radacini istorice. Este unul dintre cele mai curate si mai frumoase orase din lumea araba. In inima orasului se afla teatrul roman. Imprastiate in oras sunt situri istorice, unele datand din timpuri romane, altele din apogeul civilizatiei islamice. Zona de afaceri cu zgârie norii săi, se vede ca o mică oază într-o vale, rătăcită în culoarea deschisă a capitalei, dată de piatra de calcar bej. În soarele puternic şi de la înălţimea de 837 de metri a Dealului Fortăreţei, oraşul apare alb şi întins, fără oprelişti în expansiunea sa ambiţioasă.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA
Hotel Sufara Suites 3* 165 EUR
Hotel Belle Vue 3* 169 EUR
Hotel Ibis 3* 179 EUR
Hotel Toledo Amman 3* 189 EUR

 

 

  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?

Cetatea din Amman

Zona cunoscuta sub numele de "Citadel" se afla pe cel mai inalt deal din Amman, Jebel Al Qala'a (aproximativ 850 de metri deasupra nivelului marii) si este locul vechiului Rabat-Amon. Ocupata inca din "Epoca Bronzului", este inconjurata de un zid lung de 1700m, care a fost reconstruit de mai multe ori în timpul perioadei de bronz si de fier, precum si in perioadele romane, bizantine si umayyad. Sunt multe de vazut, dar atractiile cele mai impresionante ale Citadelei sunt: Templul lui Hercule si Palatul Ummayad.

Muzeul Iordan

Muzeul Iordaniei, situat langa Primarie, este unul dintre cele mai apreciate muzee din Orientul Mijlociu. Gazduit intr-o cladire moderna, aici veti gasi o interesanta expunere a istoriei poporului, de la civilizatia Nabataean pana la varful erei moderne. Printre acestea se numara cele mai vechi statui ale omului (manechinele de tencuiala vechi de 9500 de ani), dar si o multime de ramasite din Petra.

Teatrul Roman

Acest teatru restaurat este cea mai evidenta si impresionanta ramasita din Philadelphia romana, fiind punctul culminant al orasului Amman pentru majoritatea vizitatorilor straini. Teatrul in sine are o capacitate de 6000 de locuri. Cel mai bun moment pentru fotografii este dimineata, atunci cand lumina este calda.

Moscheea King Abdullah

Finalizata in 1989 ca un memorial al regelui Hussein, acest lacas de cult albastru poate gazdui pana la 7000 de credinciosi in interior, plus inca 3000 in curte (exista, deasemenea, o sectiune mica pentru femei de aproximativ 500 de locuri). Zona de rugaciune, octogonala, este acoperita de o cupola albastra magnifica de 35 de metri, decorata cu inscriptii coranice. Aceasta este singura moschee din Amman care primeste vizitatorii non-musulmani.

Muzeul Regal de Automobile

Chiar nu trebuie sa fiti pasionat de masini pentru a va bucura de acest muzeu, care prezinta peste 70 de autovehicule clasice si motociclete din colectia personala a regelui Hussein. Acestea variaza de la clasicele masini din anul 1950 pana la masinile sportive moderne. De-a lungul anilor acesta a avut parte de vizite prezidentiale, a le vedetelor de la Hollywood si a monarhiilor din Orientul Mijlociu.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate