Packages title Packages subtitle
City Break title City Break subtitle
Peisaje de vis pe Costiera Amalfitana
Flight title Flight subtitle
Activities title Activities subtitle
Transfers title Transfers subtitle
Destinatie

Oferta city break Amalfi 2021 - 2022

paradis cu mireasma de lamaie | pizza, paste si gelatto

 
Transport
Perioada de valabilitate: 01 septembrie 2021 - 31 martie 2022
Tarife
de la
 
129
persoana / pachet

Amalfi, zonă unică în Italia și în lume, te va uimi cu peisaje magnifice, localități pitorești, vechi și încărcate de istorie, plaje ascunse fermecătoare, soare, mâncare și băutură bună!

Coasta Amalfi are de toate: și munte și mare care se contopesc pe un țărm cu peisaje splendide, istorie și gastronomie, romantism și o atmosferă care te învăluie ca o magie din care nu vrei să te eliberezi.

întreaga Coastă Campania (care include Amalfi) este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Amalfi este nucleul coastei, iar în jurul lui se află multe încântătoare localități ce merită vizitate una câte una: Positano, Maiori, Ravello – sunt doar câteva dintre acestea.

Variante de cazare Loc in camera DUBLA 
Hotel Doria  3* 129 EUR
Hotel Amalfi 3* 140 EUR
Hotel Art Pasitea 4* 169 EUR
Hotel Belvedere 4* 208 EUR
  • 3 nopti cazare cu mic dejun;
  • transport avion dus intors;
  • taxe aeroport;
  • bagaj de mana.
  • transfer aeroport - hotel - aeroport;
  • bagaj de cala;
  • excursii si servicii optionale;
  • asigurare medicala.

Ce vizitam?

Amalfi

Originile lui datează încă din vremurile războaielor romanilor cu popoarele barbare. O legendă spune că însuși Hercule, fiul lui Zeus, ar fi întemeiat Amalfi pentru a-l dărui unei frumoase fete cu ochi albaștrii precum marea. Adevărat sau nu, orașul se bucură de o puternică dezvoltare prin activitățile maritime datorate deschiderii la mare. Trecutul glorios și frumusețea peisajelor au făcut ca acest loc să fie vizitat de oameni din întreaga lume. După o vizită la catedrală, plimbă-te pe aleile orașului, unde vei găsi magazine, sau delectează-te cu preparatele locale.

Ravello

Turiștii numesc acest loc „spiritul orașului”. Datorită aurei pe care o emană, orașul a atras mulți artiști europeni care au venit aici pentru a-și găsi inspirația. Istoria orașului Ravello este conectată cu cea a orașului Amalfi. În perioada în care Amalfi era unul dintre cele 4 cele mai puternice republici maritime, Ravello a atins apogeul frumosului, în special datorită comerțului. Apoi, în urma devastărilor provocate de războaiele din secolul al XIX-lea, Ravello a început să își dezvolte mai mult ramura turistică. Artiști și intelectuali ai lumii alegeau să vină aici, transformând urbea într-o destinație menită elitelor. Nu uita să vizitezi Villa Rufolo, Villa Cimbrone și Catedrala. Micile bisericuțe ale orașului merită vizitate și ele.

Vietri sul Mare

Vietri sul Mare este cunoscut a fi „prima perlă” a coastei precum și „capitala ceramicii”. Arta maeștrilor care lucrează ceramica este păstrată cu grijă și dezvăluită doar generațiilor care merită. Operele de artă fabricate din ceramică pot fi admirate la Muzeul de ceramică Villa Guariglia din Raito sau la Muzeul Cargaleiro. Pentru a înțelege de ce este ceramica așa importantă pentru Vietri sul Mare, este suficient să te plimbi pe străduțele orașului: chiar și pe zidurile caselor sunt montate țigle din ceramică, elemente care oferă un look caracteristic străzilor.  Și biserica Sf Giovanni Battista are domul acoperit cu țigle colorate. Dacă vei dori să iei acasă o asemenea operă din ceramică, trebuie doar să te hotărăști la care magazin de artizanat să te oprești.

Positano

Positano este el mai impresionant oraș de pe Coasta Amalfi și totodată cel mai fotografiat loc de pe toată coasta. Apa marii este cristalină, iar plajele sunt pline de turiști în fiecare vară. Două dintre plajele care trebuie menționate sunt Marina Grande și Fornillo. Dar nu doar soarele, marea și plajele sunt motivele care fac din Positano un oraș ce merită vizitat (chiar dacă pentru unele persoane ar fi de ajuns…). Biserica Santa Maria Teresa a Adormirii Maicii Domnului, de exemplu, merită o vizită datorită domului din țigle, turnurilor Saracen, micuțelor sate Nocelle și Montepertuso, locuri incredibil de frumoase.

Positano este cunoscut și pentru magazinele sale iar produsele cele mai căutate sunt sandalele din piele. Plimbând-te pe străduțe și intrând într-un magazin de artizanat poți comanda sandale pe mărimea ta. Mai sunt și alte produse locale care merită încercate cum ar fi: delizie al limone (produse de patiserie cu cremă de lămâie), torta positanese (tort cu alune) și fructe de mare (datorită specificului zonei, fructele de mare sunt proaspete și bune la orice restaurant).

Atrani

Autenticitatea acestui sat se datorează faptului că își păstrează identitatea pescărească. Este al doilea cel mai mic sat al Italiei, iar în centrul său se află Biserica San Salvatore. Aici casele sunt construite pe versant. Dacă urci până în vârful localității te vei bucura de o priveliște încântătoare asupra întregii coaste. Atrani este un bun exemplu a ceea ce înseamnă un stil echilibrat de turism. Te poți bucura de tot ce îți oferă locația, atâta timp cât respecți toate normele de protecție a naturii. Este locul perfect în care poți evada din gălăgia metropolelor și în care te poți bucura de natură.

Conca dei Marini

Aceasta este o altă bijuterie a coastei Amalfi. A fost destinația de vacanță a multor oameni celebri (atât personalități naționale, cât și internaționale) și este locul unde se află Grotta dello Smeraldo (peștera din smarald) Aceasta este săpată în stancă și expune cele mai frumoase nuanțe de verde ale naturii. Pare concepută pentru a încânta persoanele care o vizitează. Dar dincolo de aceste minuni ale naturii, Conca dei Marini are un patrimoniu arhitectural vast, din care fac parte Mânăstirea de călugărițe Covento di Santa Rosa, unde au fost inventate faimoasele „sfogliatelle”; Biserica Sf Antonio da Padova, cu domul său placat cu țigle și Torre Costiera, cunoscut sub numele de „turnul tăcerii”, din cauza cimitirului său.

Furore

În interiorul versantului, ascuns în coastă, se află micuțul oraș Furore. Aflat la cumpăna dintre austeritatea rocilor și fluiditatea apelor, Furore păstrează un mare secret: un fiord. Orașul are pe o parte a sa fiordul, iar pe cealaltă Marea Tireniană. Probabil că sunetul puternic pe care îl produce marea a dat numele orașului Terra Furoris (Furore înseamnă „furie”). Calmul străduțelor te va transpune într-o atmosferă de vis. Rocile care ies din apă, vegetația care își caută locul pe pereții clădirilor și sunetul valurilor care se izbesc de maluri… poate paradisul nu e chiar așa departe.

Maiori

Povestea înființării satului Maiori este încă necunoscută. A fost înființat de greci? De etrusci? De popoarele latine? Probabil nu vom afla niciodată. Aici găsești cea mai întinsă plajă a peninsulei și tot aici ai de ales intre deliciile gastronomice, construcțiile religioase și frumusețile naturii. O simplă plimbare pe străzi îți dezvăluie toate monumentele principale: Collegiata S. Maria a Mare sau castelul S. Nicola de Thoro-Plano. Dacă preferi marea, poți înota în apa albastră sau poți vizita peșterile printre care se numără Grotta Sulfurea și Grotta di Pandora. Nu uita să guști și specialitățile bucătăriei italiene.

Minori

Villa Maritima Romana este probabil atracția principală din Minori. Este construită în jurul secolului I pentru a servi drept casă de vacanță pe timp de vară. În trecut, Minori era destinația preferată a familiilor bogate din Roma. Aleile colorate, parfumul citricelor și culorile mării te vor face să te bucuri de adevărate clipe de relaxare. Pe lângă aceasta vilă, nu trebuie să ratezi Basilica di Santa Trofimena, unde sunt păstrate rămășitele patronului orașului. Arta, cultura și peisajele superbe sunt recomandate iubitorilor de relaxare. Minori așteaptă să își primească noi și noi vizitatori.

Praiano

Denumirea de Praiano vine de la „Pelagium” (deschidere la mare), iar acesta era probabil locul unde opreau navele pentru comerț. Era locul preferat al Dogilor, care veneau aici pentru a-și petrece discret sărbătorile: liniștea locurilor este ca un pansament pentru trup și suflet. Praiano are două caracteristici: scările și altarele evocative. Scări sunt peste tot (deci fii pregătit pentru o continuă urcare și un continuu coborâș). Altarele au fost făcute de către proprietari pentru a-și arăta posesiile. Fă-ți timp pentru a vizita biserica San Luca Evanghelista, de unde poți admira priveliștile.

Profita de oferta noastra

Trebuie sa fii de acord cu conditiile pentru procesarea datelor tale personale.

width: 100%, height:1px

Alte destinatii recomandate