Afectiuni cardiovasculare

Afectiuni reumatismale

Afectiuni digestive

Afectiuni respiratorii

Afectiuni ale sistemului nervos

  • Situata in sud-vestul tarii, pe valea raului Cerna, Baile Herculane este cea mai veche statiune de pe teritoriul Romaniei si, totodata, una dintre cele mai cautate. Statiunea este recunoscuta pentru tratarea unui numar mare de afectiuni: reumatism, spondiloza, dureri articulare post traumatice, artroza, pareze, paralizii etc. Statiunea are numeroase izvoare cu ape termale cu radioactivitate ridicata, adesea comparate cu izvoarele din statiuni ca Vichy sau Mont Dore.
  • Situata in depresiunea Praid-Sovata, statiunea Sovata este locul ideal pentru o vacanta la tratament indiferent de anotimp. Aici veti gasi lacuri cu ape clorurate si sodice, ape si namoluri ce au proprietati terapeutice pentru multe afectiuni, dar in special pentru afectiunile ginecologice si reumatice. Climatul zonei, de tip depresionar subalpin, cu veri racoroase si ierni relativ reci, precum si amplasarea in vecinatatea Muntelui de Sare, face ca statiunea Sovata sa ofere posibilitati excelente atat pentru odihna si relaxare cat si pentru tratamente.
  • Supranumita si Perla Bucovinei, Vatra Dornei este situata in depresiunea Dornelor, la o altitudine de 808 metri, fiind renumita pentru apele cu minerale carbogazoase, feruginoase, slab bicarbonatate, sodice, magneziene sau hipotone. Afectiuni de ordin reumatismal, stari post-traumatice, boli ale sistemului nervos periferic si central, boli endocrinologice, ginecologice sau respiratorii, tulburari nervoase sau digestive, boli ale sangelui, toate pot fi tratate in aceasta oaza de liniste si aer curat.