Întrebări frecvente

Este necesară obținerea vizei turistice pentru a intra în Zanzibar?

Nu. România se regăsește pe lista țărilor ai căror cetățeni nu au nevoie de viză pentru a vizita arhipelagul Zanzibar. Turiștii români pot intra în Zanzibar sau în alte regiuni ale Tanzaniei, în scop turistic, pentru o perioadă de cel mult 3 luni, fără a avea nevoie de viză.

Totusi, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetăţenii români trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să deţină un paşaport valabil pentru o perioadă de minim şase luni de la data intrării în ţară; paşaportul să conţină minim o filă liberă; să prezinte dovada cazării; să facă dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie etc.); bilet de avion de întoarcere.

Este obligatoriu testul COVID-19 pentru a călători în Zanzibar?

Nu. Autoritățile locale din Zanzibar (Tanzania) nu solicită prezentarea de către turiști a unui test negativ COVID-19 la intrarea în țară. Totuși, în funcție de țara de proveniență a turiștilor sau de ruta de călătorie aleasă, este posibil ca un test negativ COVID-19 să fie necesar a fi prezentat de către turiști fie la cererea țării din care provin, fie la cererea companiei aeriene cu care călătoresc. Vă sfătuim să verificați periodic aceste informații, întrucât pot apărea modificări neprevăzute.

Este obligatorie vaccinarea împotriva febrei galbene pentru a intra în Tanzania?

Nu. Autoritățile tanzaniene nu solicită vaccinarea turiștilor care intră în Zanzibar sau în alte regiuni ale Tanzaniei, decât în cazul în care aceștia sosesc dintr-o țară care prezintă un risc major de îmbolnăvire cu virusul febrei galbene. Accesați linkul următor pentru a vedea lista actualizată a țărilor cu risc ridicat de transmitere a febrei galbene: click aici. Ministerul Afacerilor Externe din România recomandă insistent turiștilor români vaccinarea împotriva febrei galbene (și deținerea carnetului galben de vaccinări împotriva febrei galbene) precum și împotriva febrei tifoide, hepatitei A și B, difteriei și poliomielitei. Toți cetățenii străini care călătoresc între țările CAE (Comunitatea Africii de Est) sunt solicitați să prezinte carnetul galben de vaccinări împotriva febrei galbene, la intrarea în aceste țări (Kenya, Uganda, Rwanda, Tanzania, Burundi). Întrucât malaria este destul de răspandită în Republica Unită Tanzania, se mai recomandă procurarea din timp, înainte de călătorie, a unui kit-medical împotriva malariei și utilizarea de măsuri contra țânțarilor, cum ar fi spray-uri, plase sau aparate electrice.

Se poate face în Zanzibar test PCR COVID-19 recunoscut internațional?

Da. Centrul de testare se află în fosta clădire CPS, localizată vizavi de Military Camp și de banca NMB, cu program zilnic între 07:30 AM și 05:30 PM. Documente necesare: data de intrare în Tanzania, data plecării din Tanzania, adresa hotelului în Zanzibar sau a reședinței în Zanzibar, numărul de telefon, adresa de email în cazul în care doriți să primiți certificatul de testare și pe email, copie după documentul de călătorie (pașaport), chitanța care dovedește achitarea taxei pentru test. Costurile testării ajung la aproximativ 80 USD de persoană.

Când este bine să mergi în Zanzibar?

Zanzibar este o destinație care poate fi vizitată cam în orice perioadă a anului, însă ar fi indicat ca anumite perioade ale anului, când ploile sunt abundente și de durată, să fie totuși evitate de către turiștii amatori de soare, plajă și sporturi nautice. Mulți specialiști din industria turismului nu recomandă o vacanță în Zanzibar în intervalul dintre lunile martie și mai. O altă perioadă ploioasă este luna noiembrie, dar totuși precipitațiile sunt mai puține și de mai scurtă durată. Sezoanele de vârf pentru turism sunt decembrie-februarie și iulie-august.

Tot ce trebuie să știi despre Zanzibar
Așezare geografică

detalii

Așezare geografică

     Arhipelagul Zanzibar este alcătuit din mai multe insule de dimensiuni mici și din două insule mai mari (Unguja, mai des cunoscuta cu acelasi nume ca si arhipelagul, Zanzibar, și Pemba), fiind localizat în oceanul Indian, la 35 km de coasta estică a continentul african. Cele două insule fac parte din Tanzania continentală, fiind o regiune semi-autonomă a acestei țări din estul Africii. Capitala regiunii și totodată cel mai mare oraș este Zanzibar City, iar centrul său istoric este cunoscut ca Stone Town, parte din patrimoniul mondial al UNESCO (World Heritage Site).

Populație

detalii

Populație

     Locuitorii insulelor care formează arhipelagul Zanzibar au origini etnice diferite. Primii rezidenți permanenți în Zanzibar se crede că ar fi strămoșii triburilor Bantu Hadimu și Tumbatu, care au început să migreze din regiunea Marilor Lacuri africane către Zanzibar în jurul anului 1.000 AD. Odată ajunși pe insulele din oceanul Indian, aceste populații s-au stabilit în comunități mici de pescari. Pentru puțin timp, în anii '60, Zanzibar a funcționat ca stat independent, o perioadă caracterizată de numeroase conflicte între cele două grupuri etnice importante: Shirazi (populație de origine africană, care reprezenta aproximativ 56% din totalul populației) și arabi, la vremea respectivă o minoritate importantă (17% din populație). Astăzi, Zanzibar este locuită preponderent de etnici Swahili, o populație Bantu cu origini în Africa sub-sahariană. Restul locuitorilor reprezintă minorități precum arabi, persani, somalezi și chiar indieni.

     Conform ultimului recensământ, în Zanzibar trăiesc aproape un milion de oameni, creșterea anuală a populației fiind de 3,1%. Dintre aceștia, aproximativ un sfert (205.870) trăiesc în capitala Zanzibar City. Aproape două treimi din populația regiunii este concentrată pe insula Unguja (insulă denumită și Zanzibar), cu precădere în partea de vest a insulei. În afara capitalei, alte orașe sunt Chaani, Mbweni, Mangapwani, Chwaka, și Nungwi, restul locuitorilor trăind în comunități mai mici, sătești, în care activitățile principale sunt pescuitul sau agricultura. A doua insulă ca mărime, Pemba, este ocupată de o treime din populația Zanzibarului, iar orașul cel mai important este Chake-Chake. Insula Mafia, o altă insulă importantă care face parte geografic din arhipelagul Zanzibar, dar care este administrată de autoritățile din Tanzania continentală (Tanganyka), are o populație mult mai mică, de 40.801 locuitori.

Cultură

detalii

Cultură

     Locuitorii din Zanzibar vorbesc Swahili (Kiswahili), o limbă Bantu folosită preponderent în regiunea Marilor Lacuri din Africa centrală. Swahili este totodată și limba oficială în Tanzania. Cu toate acestea, mulți rezidenți vorbesc și alte limbi cum ar fi araba, sau limbi de circulație internațională (engleză, franceză sau italiană). Dialectul Swahili vorbit în Zanzibar este numește 'kiunguja'. Kiunguja, care deține și un număr mare de cuvinte împrumutate din arabă, este considerat a fi dialectul oficial al acestei limbi nu doar în Zanzibar și Tanzania, dar și în alte țări unde Swahili este folosită de majoritatea populației.

    Majoritatea locuitorilor din Zanzibar practică islamul, acest aspect fiind foarte important pentru tradiția și cultura zanzibarezilor. Moscheile sunt considerate locuri sacre și, de regulă, accesul este interzis pentru cei care nu sunt practicanți ai religiei musulmane. De reținut: în perioada Ramadanului, credincioșii musulmani postesc de la răsăritul soarelui și până la apus, fiind destul de dificil pentru turisti sa găsească restaurante deschise pe timpul zilei. Există totuși anumite localuri cărora le este permis a servi pe turiști.

     Cultura și tradițiile populației arhipelagului Zanzibar au suferit modificări de-a lungul timpului și s-au diversificat. Zanzibar este locul de naștere a limbii Swahili, locul unde cultura africană s-a intersectat și amestecat cu alte civilizații precum cea persană, arabă sau indiană, dând naștere culturii Swahili. În zilele noastre, expresia acestui amestec de civilizații se regăseste în tradiționalele ambarcațiuni 'dhoni', în aromele mirodeniilor care i-au dat supranumele de 'insula mirodeniilor' și în zâmbetul ospitalier al localnicilor care te întâmpină la sosirea în Zanzibar.

     Dacă vă veți plimba pe străzile din Stone Town, veți observa numeroase magazine de suveniruri unde se comercializează produse tradiționale cum ar fi sculpturi în lemn, cufere zanzibareze, mirodenii, bijuterii, picturi și antichități africane. Majoritatea acestor magazine sunt situate pe Kenyatta Road în Shangani, sau pe Gizenga Street în spatele Vechiului Fort. Turiștii sunt sfătuiți să nu cumpere produse care au legătură cu speciile protejate prin lege, cum ar fi broaște țestoase sau cochilii.

Bine de știut!

detalii

Bine de știut!

De cele mai multe ori când călătorim în țări cu diferențe importante de natură socială și culturală, suntem luați prin surprindere de anumite obiceiuri sau evenimente care pot influența negativ experiența personală. Așteptări mari, denaturate și neconforme cu realitatea locurilor pe care vrem să le vizităm știrbesc din farmecul unei vacanțe într-o destinație nouă, necunoscută. Tocmai de aceea, am încercat să punem cap la cap feedback-ul primit de la turiștii noștri sub forma unui minicatalog de lucruri esențiale de avut în vedere. Unele dintre informațiile de mai jos pot fi considerate negative în funcție de percepția personală a fiecăruia dintre noi, așa că vă invităm să le parcurgeți, în încercarea de a veni în contact cu anumite aspecte locale încă dinainte de a ajunge la fața locului.

  • O problemă importantă cu care se confruntă turiștii ajunși în Zanzibar este lipsa unei infrastructuri decente pentru schimbul valutar sau pentru retragerea de numerar de la bancomate. În urmă cu câțiva ani, autoritătile au decis închiderea tuturor birourilor de schimb valutar, cu excepția câtorva amplasate în incinta aeroportului sau în imediata apropiere a acestuia. De asemenea, cu excepția zonei istorice din capitală, Stone Town, unde există câteva bancomate, pe insulă mai există astfel de dispozitive doar în Paje. Un aspect pozitiv ar fi totuși faptul că sunt destule locuri unde sunt acceptate plăți în dolari americani, motiv pentru care nu este nevoie să schimbați în șilingi toată valuta cu care ați plecat în vacanță.
  • În Zanzibar, plajele care nu aparțin unui hotel sau resort hotelier nu sunt foarte îngrijite și, de cele mai multe ori, sunt pline de gunoaie, așa că sfatul nostru este să vă îndreptați către plajele aflate în administrația unităților turistice. Dacă în apropierea plajei se găsesc hoteluri sau măcar un restaurant, sunt șanse mari ca plaja respectivă să fie curățată de alge și de reziduuri.
  • Localnicii din Zanzibar folosesc o sintagmă care exprimă perfect modul cum înțeleg oamenii locului să își petreacă timpul: pole pole. Expresia înseamnă "încet", "liniștit" și face referire la atmosfera relaxată cu care veți intra în contact imediat ce aterizați în Zanzibar. Este foarte posibil ca cina să vă fie servită cu oarecare întârziere, cocktailul pregătit de barman mai mult timp decât v-ați putea aștepta, dar cu siguranță vă vor fi aduse cu cel mai sincer zâmbet pe față. Bucurați-vă de vacanță și destindeți-vă fără a avea așteptările de acasă când vine vorba de servicii. Dacă turiștii americani obișnuiți cu ritmul "fast food" pot accepta acest mic impediment, atunci oricine poate.
  • Un lucru mai puțin cunoscut este acela că în Tanzania nu este permisă introducerea de pungi, saci sau alte recipiente de plastic, motivul fiind unul evident: protejarea mediului înconjurător (plaje, recifuri de corali, apele oceanului, populate cu specii diverse de pești). Singurele excepții de la această regulă sunt pungile în care sunt ținute lucrurile de igienă personală sau medicamentele.
Cum ajungi în Zanzibar?

detalii

Cum ajungi în Zanzibar?

     O serie de companii aeriene precum Ethiopian Airline, Oman Air, Qatar Airways, Fly Dubai sau Kenya Airways asigură legături internaționale directe, în timp ce alte companii de linie cum ar fi KLM, British Airways, Swiss Air, Egypt Air, Air France, Alliance Air, Emirates Air, Royal Swazi, Zambian Airways sau Air Zimbabwe au curse pe continentul african, către Dar es Salaam, fostă capitală a Tanzaniei, de unde se poate ajunge în Zanzibar fie pe mare cu feribotul, fie cu o cursă internă directă (companii aeriene locale care oferă zboruri interne spre Zanzibar sunt Precision Air, Zan Air, Coastal Travel, Tropical Air sau Flight Link).

     Bineînțeles, în ceea ce privește turiștii, există numeroase zboruri charter operate de pe aeroporturi din Europa direct spre Zanzibar. Cele mai multe curse charter pleacă din Italia sau Germania, cu Air Europe, Air Italy, Blue Panorama, Lauder Air, Livingstone Air, Mery Diana, Noes, etc.

     Pentru turiștii din România, varianta cea mai la îndemână pentru a călători în Zanzibar o reprezintă cursele charter operate de pe aeroportul internațional 'Henri Coanda' din București, aeronavele făcând un scurt stopover pentru alimentare în Assuan (Egipt). O altă soluție o reprezintă cursele de linie cu escală pe aeroporturi hub precum Istanbul, Dubai sau Abu Dhabi. Oferta agenției Infinity Travel o regăsiți pe linkul de aici, însă puteți solicita mai multe detalii sau oferte personalizate contactându-ne telefonic, pe email sau completând formularul din josul acestei pagini.

     Pentru turiștii care vor să ajungă în Zanzibar de pe continent există varianta feriboturilor, pentru care se pot face rezervări fie în porturile și orașele de pe continent, dar și prin intermediul agenției de turism la care a fost rezervată oferta turistică. Durata unei călătorii cu feribotul între Dar es Salaam și Zanzibar depinde de tipul de ambarcațiune, cele mai rapide parcurgând distanța în aproximativ 60 minute. De reținut: există și vase de croazieră care andochează în portul din Zanzibar City.

Vremea în Zanzibar

detalii

Vremea în Zanzibar

     Climatul în Zanzibar este tropical, cu temperaturi mari și umiditate tot timpul anului, temperatura medie anuală fiind de 27º Celsius. Totuși, temperaturile sunt suportabile întrucât pe durata zilei umiditatea este atenuată de briza oceanului, în timp ce pe timpul nopții vântul bate dinspre continent spre ocean. Cea mai călduroasă lună a anului este februarie, în timp ce luna cea mai răcoroasă este august. Se poate vorbi totodată despre două perioade ale anului în care precipitațiile sunt semnificative: din martie pană în iunie (cea mai ploioasă perioadă a anului) și din septembrie până în noiembrie. Această a doua perioadă este presărată cu ploi sporadice, fără un volum semnificativ de precipitații și, prin urmare, nu strică planurile de vacanță ale turiștilor ci, dimpotrivă, o scurtă ploaie de câteva minute poate fi chiar binevenită după o zi toridă. În schimb, în intervalul aprilie-mai ploile sunt destul de abundente și ar fi de evitat o vacanță în această perioadă, chiar dacă în ultimii ani precipitațiile s-au situat la un nivel mai redus din cauza schimbărilor climatice.

Ce poți face în Zanzibar?

detalii

Ce poți face în Zanzibar?
  • Vizitează Stone Town. Zanzibar este o regiune populată de peste 20.000 de ani, iar locul cu cea mai îndelungată istorie este Stone Town, centrul istoric din Zanzibar City. Datorită poziționării sale pe coasta oceanului Indian și datorită portului natural adăpostit de intemperii, Stone Town s-a transformat în decurs de mai multe secole dintr-un sat pescăresc într-un prosper oraș de comercianți. Arhipelagul a fost totodată disputat de mai multe puteri coloniale, aparținând mai întâi Portugaliei și Omanului, făcând apoi parte din Regatul Unit, până la obținerea independenței în 1963. Stone Town reprezintă un melanj de influențe arabe, africane sau indiene, presărat cu stiluri diferite de sorginte colonială. Datorită acestui amestec unic, Stone Town a fost declarat un obiectiv UNESCO World Heritage Site începând cu anul 2000. Stone Town face parte așadar din Zanzibar City, cealaltă parte a orașului, mai nouă și lipsită de farmecul colonial, purtând numele de Ng’ambo. În Stone Town te poți plimba pe străzile orașului, dar o vizită în centrul istoric al orașului înseamnă mult mai mult: aici aveți ocazia de a intra în contact cu localnicii și de a înțelege cultura locului. Iată câteva recomandări din partea noastră: faceți un tur pietonal cu ghid local, admirați porțile cu motive complexe, detaliate, vedeți unde s-a născut Freddy Mercury, legendarul vocalist al trupei Queen, vizitați vechiul fort, vizitați celebra House of Wonders (Beit-al-Ajaib), aflați lucruri despre comerțul cu sclavi vizitând Muzeul Sclaviei, plimbați-vă prin piața Darajani și prin grădinile Forodhani, beți o ceașcă de cafea locală în ineditul Jaws Corner.
  • Excursie cu barca și snorkeling în apele oceanului Indian. Aceste tururi încep din Stone Town, fiind o idee excelentă pentru petrecerea vacanței explorând minunile lumii subacvatice. Deși unele tururi garantează turiștilor inclusiv înotul alături de delfini, acest lucru presupune ademenirea animalelor de către organizatorii tururilor, fapt interzis de autorități. În funcție de turul ales, turiștii vor fi duși în mai multe locuri, în unele cazuri  într-o lagună, sau în apropierea unor bancuri de nisip. În tur este inclus și prânzul, de regulă servit sub forma unui grătar pe una din plajele spectaculoare din Zanzibar. De asemenea, unele tururi sunt făcute cu ambarcațiunile tradiționale din Zanzibar, cunoscute sub numele dhows (bărci cu o velă de formă triunghiulară, folosite de arabi și de indieni).
  • Încercați preparatele culinare specifice Zanzibarului. Mâncărurile tipice zanzibareze pot fi savurate cam peste tot pe insulă, dar cu siguranță cea mai autentică se găsește în Stone Town. Iată câteva sugestii de mâncăruri locale pe care le puteți încerca: Zanzibar pizza, biryani, pilau, supă Urojo, ceai Zanzibar, mishkaki sau mandazi. Totodată, există și câteva tururi în care turiștii pot învăța să gătească diverse preparate locale. Cele mai multe tururi includ și o vizită într-o piață locală pentru cumpărarea ingedientelor, după care veți învăța de la localnici cum se prepară respectivele mâncăruri. Ba mai mult, unele tururi includ și un tur al mirodeniilor, așa că puteți să le faceți pe ambele într-o singură zi. Prețurile pentru astfel de tururi încep de la 41 USD de persoană.
  • Turul mirodeniilor din Zanzibar.  Primele populații care au colonizat arhipelagul Zanzibar au înțeles rapid că aceste insule sunt ideale pentru a cultiva o mare varietate de mirodenii. Drept urmare, în zilele noastre, în Zanzibar există numeroase ferme de mirodenii. Pe durata unui astfel de tur veți afla numeroase lucruri despre mirodenii, însă veți avea ocazia să și gustați mâncăruri condimentate cu acestea. Trebuie știut că vizita la aceste ferme de mirodenii este gratuită, însă ghizii locali așteaptă bacșiș în schimbul explicațiilor pe care vi le vor furniza. Este important de știut că aceste tururi sunt orientate destul de mult către vânzarea de produse sau servicii de către ghizii locali, lucru care poate fi neplăcut pentru unele persoane. De multe ori, ghizii fac diverse mici favoruri turiștilor (coroane din frunze de palmier sau alte accesorii) pentru care așteaptă bacșișuri. Pe de altă parte, dacă astfel de lucruri nu sunt deranjante, un tur al mirodeniilor este nu doar o experiență interesantă, dar și utilă pentru cei pasionați de gastronomie.
  • O vizită în parcul național Jozani. Jozani National Park este locul unde trăiește maimuța colobus roșie, o specie de maimuțe întâlnite doar în Zanzibar! Acestea au blana alb cu negru, cu pete roșiatice pe spate, iar dacă veți merge în acest parc național cu siguranță veți avea ocazia să vedeți câteva specimene. Maimuțele colobus nu reprezintă singura atracție a parcului Jozani: aici puteți vedea și numeroase specii de păsări sau fluturi. Parcul Jozani este deschis zilnic de la 7:30 dimineața până la 17:00, iar prețul biletului de acces în parc este de aproximativ 8 USD de persoană. Pe durata vizitei în această pădure tropicală vă puteți plimba pe cont propriu pe potecile din lemn care străbat zona destinată vizitelor. Ghizii locali care sunt pretutindeni în parcul național Jozani vor căuta să vă ofere cât mai multe informații despre ce puteți vedea în parc. Puteți să le oferiți bacșiș pentru aceste informații, însă acest lucru nu este obligatoriu. Din punct de vedere organizatoric, cel mai indicat ar fi să vizitați acest obiectiv turistic în cazul în care mergeți de la Stone Town către Paje Beach, sau invers, întrucât pacul național Jozani se află pe această rută.
  • Kitesurfing în Zanzibar. Dacă sunteți persoane active, în căutare de aventură și distracție, atunci merită să încercați într-una din zile kitesurfing-ul. Se poate spune că Zanzibar este unul dintre locurile propice pentru a practica acest sport nautic. Kitesurfing este un sport care solicită tot corpul așa că este posibil să vă simțiți destul de epuizați și cu febră musculară a doua zi. În altă ordine de idei, se poate spune că Paje este considerat cel mai bun loc din Zanzibar pentru pasionații de kitesurfing, însă lecții pot fi luate și la Nungwi beach sau Jambiani beach. Cele mai bune perioade pentru kitesurf sunt din ianuarie până în februarie, sau din iunie până în septembrie. În aceste perioade, aveți toate șansele să și vedeți kitesurferi profesioniști făcând tot felul de sărituri.
  • O zi pe plaja Nungwi. Most of you are probably already planning on hitting this popular beach and, if it’s not on your must-see list, it should be!  This is the island paradise you’re dreaming of – picture-perfect soft, white sand beaches and clear turquoise water. Kendwa beach is right around the corner (10 minutes by car) from Nungwi Beach. You should check it out too and, while you’re there, don’t forget to watch the amazing sunset!
  • Un prânz la restaurantul The Rock Zanzibar. This is a unique restaurant that is off the coast of Pingwe, located on an actual rock. Depending on the tides, you may have to wade out into the water to reach the restaurant. To get the full experience, the best time to go there is during the day for lunch. For dinner, it will usually be too dark to really see all the surroundings (and it gets dark quite early – around 6 pm). Because of its popularity, the restaurant has pre-set seating times. You must book in advance and arrive to eat either at 12pm or 2pm (for lunch). The Rock Zanzibar prices are a bit higher than some other restaurants in the area because of how unique the dining experience is. Expect to pay at least $60 USD per person for a proper lunch.
  • Vizită pe Prison Island. This island is off the coast of Stone Town and is also known as Changuu island (don’t mix it up with Canggu in Bali!).  Although Prison Island in Zanzibar seems like an intimidating name (and like it might not be a fun day trip!), it’s a bit of a misnomer. There never actually was a prison on the island. They used the island to house rebellious slaves in the 1860s and as a place to quarantine people with yellow fever. Nowadays, the island is a tourist destination because it is home to giant tortoises. It’s a peaceful sanctuary for this vulnerable species. Some people estimate some of the tortoises on the island are more than 150 years old! To get to Prison Island, you have to take a 25-minute boat ride from Stone Town. Most hotels can help you book a tour or you can head to the beach and look around for someone advertising one. If you want a more in-depth tour with a chance to snorkel, you can book a private tour! If you want a tour that takes you to all the sights in Stone Town and Prison Island all in one day, consider this tour instead. That way, you’ll get to see a bit of everything that Stone Town and Prison Island have to offer! The island is open every day from 9:00am to 4:15pm. You can plan to spend about 2-3 hours there during your visit (or longer, depending on the tour you’ve booked). The island does have a $4 USD entrance fee, which may be included with the cost of your tour (make sure to check or ask beforehand!).
Informații utile

detalii

Informații utile

Fus orar: GMT +3

Cod telefonic de țară: +255

Electricitate: 230 volți

Servicii telecomunicații mobile: Pentru a nu vă încărca suplimentar factura telefonică de acasă, sfatul nostru este să utilizați un telefon deblocat și o cartelă sim a unei companii din Tanzania. Pe piața locală există mai multe companii de telefonie mobilă, însă vă sfătuim să cumpărati o cartelă sim Zantel, întrucât celelalte companii locale (Tigo, Airtel sau Vodacom) nu au o acoperire bună în Zanzibar, fiind utilizate mai mult în Tanzania continentală. Cartelele sim Zantel pot fi achiziționate chiar din incinta aeroportului din Zanzibar, unde există două puncte de unde se pot cumpăra. În plus, în afara aeroportului sunt alte câteva magazine care comercializează și servicii de telefonie mobilă.

Moneda: Șilingul tanzanian (TZS) este moneda locală. În cursul anului 2019, autoritățile au decis închiderea celor mai multe dintre birourile de schimb valutar. Cu toate acestea, mai sunt funcționale câteva case de schimb în incinta sau în imediata apropiere a aeroportului din Zanzibar. Turiștii care doresc să cumpere șilingi de pe aeroport sunt sfătuiți să facă acest lucru la birourile de schimb valutar din parcarea aeroportului. În afara celor câteva case de schimb valutar, singura alternativă este bancomatul. Un aspect important este acela că în Zanzibar sunt acceptate doar carduri Visa sau Mastercard.

Curs valutar (cotațiile sunt aproximative și pot suferi modificări importante, motiv pentru care vă sfătuim să reverificați informațiile valutare): 1 EUR = aprox. 2800 șilingi/ 1 USD = aprox. 2300 șilingi/ 1 RON = aprox. 575 șilingi.

Viza: Deși este o regiune semi-autonomă, Zanzibar are aceeași politică de acordare a vizelor ca și restul Tanzaniei. România se regăsește pe lista țărilor ai căror cetățeni nu au nevoie de viză pentru a vizita arhipelagul Zanzibar.

Transport și transferuri: În Zanzibar se poate ajunge în două moduri: fie cu avionul direct pe aeroportul Abeid Amani Karume International Airport din Zanzibar, fie cu feribotul din Dar es Salaam (există curse de feribot zilnice, între 4 dimineața și 10 seara). Pentru turiștii mai activi care doresc să exploreze cât mai multe locuri în Zanzibar, există mai multe variante de a călători în interiorul regiunii, iar experiența cea mai autentică este dată de dala-dala, un vehicul modificat, asemănător cu jeepurile și care poate transporta până la 20 de persoane.

20px

Dorești o ofertă personalizată?

     Deși ofertele propuse de noi prin intermediul site-ului InfinityTravel.ro sunt rezultatul experienței noastre din domeniu și se raportează la cererea actuală din piață, suntem conștienți că, atunci când vine vorba de "vacanța perfectă", orizontul de așteptări al fiecăruia dintre noi poate fi extrem de variat și diferit.

     Prin urmare, nu ezita să ne scrii câteva rânduri cu cerințele tale specifice, iar unul dintre agenții noștri de turism va reveni cu propuneri concrete, corelate cu așteptările formulate de tine. Cu cât vom avea mai multe informații despre vacanța dorită, cu atât vom avea mai multe șanse de a găsi varianta cea mai bună de pachet turistic.

Telefon

021 33 56 888 | 0721 810 270 | 0728 190 834 | 0729 911 977

E-mail

Formular ofertă personalizată

* campuri obligatorii

Adaugati un nume
Adaugati un email valid
Adaugati un mesaj
Trebuie sa fiti de acord cu conditiile de prelucrare a datelor personale.