Întrebări frecvente

Trebuie să am o rezervare deja confirmată înainte de a călători spre Maldive?

Da! Pentru a călători în Maldive, este obligatorie o rezervare confirmată la un hotel înregistrat, anterior intrării pe teritoriul Republicii Maldive. Nu uitați că întregul sejur în Maldive trebuie rezervat la aceeași unitate de cazare, cu excepția situațiilor de tranzit. De asemenea, veți avea nevoie să prezentați rezervarea confirmată la hotelul respectiv pe aeroportul din Malé, în vederea obținerii vizei turistice.

Este necesară obținerea vizei turistice pentru a intra în Maldive?

Da, viza turistică se obține la aterizare pe aeroportul din Malé, are o valabilitate de 30 zile și este gratuită. Documentul de călătorie (pașaport) trebuie să fie valabil minim o lună de la data încheierii sejurului în Maldive. Totodată, pentru obținerea vizei turistice este obligatorie o rezervare confirmată de către un hotel înregistrat la Ministerul Turismului din Maldive. Atâta timp cât pensiunile turistice vor rămâne închise în contexul pandemiei de COVID-19, o rezervare este considerată valabilă DOAR la hoteluri sau unități de cazare destinate tranzitului. Prelungirea vizei turistice peste cele 30 de zile va putea fi acordată turiștilor fără a li se impune taxe suplimentare.

Se cere test COVID-19 pentru a călători în Maldive?

Începând din 10 septembrie 2020, toți turiștii care doresc să călătorească în Maldive vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR pentru COVID-19 la sosirea pe aeroportul din Malé. Testul trebuie efectuat cu cel mult 96 ore înainte de data stabilită de plecare din primul punct de îmbarcare cu destinația finală Maldive. Această prevedere nu este impusă pentru infanții care nu au împlinit vârsta de un an la data începerii călătoriei. Pe de altă parte, persoanele care prezintă simptome COVID-19 cum ar fi tuse, strănut, febră peste 38 grade Celsius vor fi testați la sosirea pe aeroport în Maldive. De asemenea, întrucât unitățile de cazare clasificate drept pensiuni turistice nu sunt luate în evidența Ministerului Turismului din Maldive, turiștii care ajung să se cazeze din diverse motive la o astfel de unitate de cazare vor fi nevoiți să efectueze un test PCR cu 72 ore înainte de data plecării din Maldive.

Care este procesul de completare a declarației sanitare de călătorie (Traveller Health Declaration - THD)?

Declarația sanitară de călătorie (Traveller Health Declaration-THD) trebuie completată și transmisă de către toți turiștii care călătoresc în Republica Maldive, cu 24 de ore înainte de începerea sejurului. Declarația poate fi transmisă în format electronic accesând formularul de pe următorul link: http://imuga.immigration.gov.mv

Ce teste trebuie să fac înainte de a mă caza la hotel?

Toți turiștii vor fi termoscanati la sosirea pe aeroportul din Maldive pentru verificarea temperaturii. De asemenea, există posiblitatea de a fi selectat aleatoriu pentru efectuarea unui COVID-19 de către Direcția de Sănătate din Maldive. Testarea este voluntară.

Trebuie să stau 14 zile în carantină când ajung în Maldive?

Nu, turiștii care nu prezintă simptome COVID-19 nu trebuie să stea în carantină la sosirea în Maldive.

Este obligatorie purtarea măștii în Maldive?

Da. Toți turiștii trebuie să poarte mască în aeroport, pe durata călătoriei în interiorul țării (zbor local, transferuri cu hidroavion etc) și în toate spațiile publice de interior.

Sunt disponibile servicii medicale la hotelul unde sunt cazat?

Da. Toate structurile de cazare au acces la servicii medicale, stoc de teste și manager desemnat pe probleme de COVID-19.

Se pot vizita și alte insule în afara celei pe care sunt cazat?

Da. Turiștii pot călători și pe alte insule dacă rezervă excursii de o zi.

Este obligatoriu testul COVID-19 înainte de a pleca din Maldive?

Da, dacă turiștii au fost cazați măcar o noapte în pensiuni turistice, atunci este obligatorie efectuarea unui test PCR cu 72 de ore înainte de data plecării. Totuși, dacă nu ați fost cazat în pensiuni turistice, ci doar în unități hoteliere înregistrate la Ministerul Turismului din Maldive, testul COVID-19 se va face doar în cazul în care autoritățile din țara de proveniență solicită acest lucru. Testarea propriu-zisă poate fi realizată cu ajutorul personalului de la hotelul unde sunteți cazat.

Tot ce trebuie să știi despre Maldive

Așezare geografică

detalii

Așezare geografică

     Republica Maldive este o țară insulară din oceanul Indian, numeroasele insule fiind împrăștiate la nord și la sud de Ecuator. Așadar, Maldive este alcătuită din 1.192 insule răspândite pe o suprafață de 871 kilometri. Deși suprafața pe care o acoperă este de aproximativ 90.000 km pătrați, doar 298 km pătrați reprezintă uscat. De asemenea, trebuit știut că insulele sunt grupate într-un lanț dublu de 26 atoluri.
     Peisajele unice ale acestei mici țări reușesc să impresioneze pe oricine ajunge în acest paradis pierdut în apele oceanului Indian: recifuri de corali care dau nuanțe spectaculoase ale apelor care înconjoară atolurile maldiviene, sau insule minuscule înconjurate de cel mai fin nisip alb. Dintre insulele arhipelagului doar 200 sunt locuite, câteva sunt folosite în scopuri agricole sau industriale, iar altele sunt ocupate de resorturi hoteliere.
     Frumusețea arhipelagului Maldivelor nu constă doar în spectaculozitatea insulelor. Maldive găzduiește aproximativ 5% din recifurile de corali ale întregului ecosistem planetar, iar coralii din apele atolurilor maldiviene adăpostesc peste o mie de specii de pești.
Populație

detalii

Populație

     Deși se cunosc foarte puține despre istoria antică a acestor insule, istoricii sunt de părere că arhipelagul a fost locuit încă de acum 2.500 de ani. Populația locală reprezintă rezultatul mai multor valuri de migrație din diverse zone ale subcontinentului indian și a mii de ani de interacțiuni multiple între oameni de rase diferite care au traversat oceanul Indian de-a lungul timpului. Cultura și tradițiile țării, precum și trăsăturile fizice diverse ale localnicilor se datorează poziției geografice care a facilitat intersectarea mai multor civilizații. Însăși limba maldivienilor, cunoscută sub denumirea Dhivehi, este o limbă indo-ariană cu origini în limba sanscrită.
     La cel mai recent recensământ, din 2014, a reieșit că populația totală a insulelor este de 407.660 persoane. O treime din populația țării locuiește în capitala Malé, în timp ce restul populației este răspândită pe aproximativ 200 de insule. Ocupațiile de bază ale localnicilor sunt strâns legate de apele oceanului Indian, pescuitul fiind principala preocupare a acestora. Chiar dacă pescuitul este în continuare foarte important pentru maldivieni, principala sursă de venituri din zilele noastre pentru economia țării este reprezentată de turism.
Cultură

detalii

Cultură

     Deși populația arhipelagului depășește cu puțin jumătate de milion, Maldive are o cultură și tradiții care îi conferă identitate proprie. Deși influențată puternic de diversele culturi din arealul subcontinentului indian, cultura, tradițiile și meșteșugurile din Maldive au fost definitiv modelate de ambientul local al micului arhipelag.
     Dhivehi este limba localnicilor din Maldive și folosește un alfabet propriu, unic, dezvoltat din cifrele arabe în jurul secolului XVI. Un alt element esențial și specific localnicilor din Maldive este faptul că sunt recunoscuți drept maeștri ai construcției de bărci. Ambarcațiunea tradițională din Maldive, dhoni, a fost modelată și a suferit modificări de-a lungul a mai multe secole, ajungându-se la o versiune îmbunătățită care poate fi utlizată indiferent de condițiile meteo de pe ocean. În fine, bucătăria tradițională are la bază, cum era de așteptat, mai multe tipuri de pește și nucă de cocos, unele feluri de mâncare neavând corespondent în nici o altă cultură culinară.
     Muzica și dansurile locale sunt puternic influențate de culturi din Africa de Est, din Arabia sau de pe subcontinentul indian.
Ecosistem

detalii

Ecosistem

     Întrucât insulele care alcătuiesc arhipelagul sunt formate din recifuri de coral, este de la sine înțeles că Maldive are unul dinte cele mai fragile ecosisteme de pe întreaga planetă. Recifurile de coral care înconjoară insulele oferă protecție, fiind un adevărat sistem defensiv natural, și, tocmai de aceea, întreaga economie a țării se bazează aproape exclusiv pe ecosistemul creat de acești corali.
     S-au făcut mai multe demersuri care urmăresc protejarea arealului marin care înconjoară arhipelagul Maldive. O serie de specii de păsări și de pești sunt deja protejate prin lege, mai multe zone fiind considerate prioritare pentru conservarea acestor ecosisteme și a biodiversității lor. Aici sunt incluse zone naturale aflate pe mai multe insule ale arhipelagului, unde se urmărește protejarea zonelor subacvatice, a recifurilor de corali sau a teritoriilor acoperite de mangrove.
     Ba mai mult, o serie de resorturi turistice au în vedere programe proprii de protejare a mediului înconjurător: unele sunt orientate către apărarea mediului favorabil broaștelor țestoase, în timp ce alte organizații au pe agendă dezvoltarea de tehnologii pentru regenerarea recifurilor de corali. De asemenea, mai multe programe educaționale demarate în cadrul comunităților locale sunt implementate inclusiv în sistemul educațional (grădinițe, școli sau cursuri specializate pentru tineri). Pentru că au fost semnalate de nenumărate ori pericolele care pot duce la dispariția acestui ecosistem unic, o serie de organizații non-guvernamentale sunt implicate activ prin programe proprii de voluntariat (de curățare a plajelor și a recifurilor de corali de numeroasele deșeuri). De asemenea, turiștii care sosesc în Maldive sunt sfătuiți să aibă în vedere depozitarea deșeurilor sau protejarea structurilor de corali (au fost numeroase cazuri de turiști care au încercat să atingă sau să rupă bucăți din structurile coralifere în timpul activităților de snorkeling sau scubadiving).
Cum ajungi în Maldive?

detalii

Cum ajungi în Maldive?

     Datorită expunerii din industria turismului, arhipelagul Maldive este foarte bine conectat cu restul lumii. Există numeroase zboruri din Europa, Orientul Mijlociu sau Asia de sud-est care operează curse către aeroportul internațional Velana din Malé, principala poartă de acces în Maldive. Conexiunea care aduce numărul cel mai mare de pasageri este aeroportul din Colombo, Sri Lanka, atât în ceea ce privește fluxul de turiști, cât și de personal care lucrează în resorturile din Maldive (sunt foarte mulți străini care lucrează în Maldive în industria hotelieră, majoritatea venind din țări precum Sri Lanka, India sau alte țări din Asia de sud-est). Alte aeroporturi importante pentru traficul de pasageri către Maldive sunt o serie de orașe din India (Mumbai, New Delhi etc) sau Dubai, în timp ce din Europa și Asia de sud-est sosesc numeroase curse charter.
     Pentru turiștii din România, varianta cea mai la îndemână pentru a călători în Maldive o reprezintă cursele charter operate de pe aeroportul internațional 'Henri Coanda' din București, aeronavele făcând un scurt stopover pentru alimentare în Dubai. O altă soluție o reprezintă cursele de linie cu escală pe aeroporturi hub precum Istanbul, Dubai sau Abu Dhabi. Oferta agenției Infinity Travel o regăsiți pe linkul de aici, însă puteți solicita mai multe detalii sau oferte personalizate contactându-ne telefonic, pe email sau completând formularul din josul acestei pagini.
     Odată ajunși în Maldive, puteți călători către oricare dintre cele 12 aeroporturi de pe teritoriul țării, zborurile locale fiind operate zilnic. De asemenea, există și servicii de transport cu feribot din Malé către majoritatea atolurilor. Transferurile către hoteluri și resorturile de pe atoluri se fac atât cu ambarcațiuni de viteză, cât și cu hidroavion în cazul insulelor mai îndepărtate de capitala Malé.
Vremea în Maldive

detalii

Vremea în Maldive

     Temperaturile sunt specifice climatului tropical pe durata întregului an calendaristic. Temperatura medie în lunile cele mai călduroase este de 31,5 grade Celsius, respectiv 26,4 grade Celsius în perioadele mai răcoroase. Musonul care bate dinspre sud-vest din mai până în octombrie aduce precipitații considerabile, în timp ce musonul din nord-est care bate din noiembrie până în aprilie este un vânt uscat, vremea fiind mult mai bună în această perioadă a anului pentru turiștii care doresc să călătorească în Maldive.

Ce poți face în Maldive?

detalii

Ce poți face în Maldive?

 • Vizită Glowing Beach pe insula Vaadhoo. Glowing Beach, adică plaja sclipitoare, se află pe insula Mudhdhoo din atolul Raa, cunoscută și cu numele Vaadhoo Island. Plaja este una dintre principalele atracții ale arhipelagului maldivian datorită unui fenomen spectaculos: în timpul nopții, valurile devin fluorescente, căpătând o strălucire bioluminiscentă, ceea ce face ca oceanul să pară amestecat cu cerul înstelat. Tocmai de aceea, această insulă a primit numele de 'Insula Stelelor'. Fenomenul natural se petrece datorită prezenței a milioane de microbi marini cunoscuți sub denumirea de fitoplanctoni. Insula Vaadhoo este una dintre puținele insule locuite (puțin peste 500 de oameni trăiesc aici) de pe atolul Raa și se găsește la doar 15 minute cu barca cu motor de aeroportul principal al țării.
 • Experimentează scuba diving. Scuba diving este una dintre cele mai căutate experiențe în Maldive. Cunoscută drept o destinație predilectă pentru scuba diving, Maldive garantează o călătorie incredibilă în lumea recifurilor de corali. Apele de un albastru cristalin asigură o vizibilitate excelentă, putând fi zărite pe lângă corali multicolori și numeroase specii de pești de la cei mai mici și mai colorați până la broaște țestoase, pisici de mare sau rechini. Prețurile pentru o asemenea experiență diferă în funcție de durată, oscilând între 15 și 2.000 EUR de persoană.
 • Snorkeling în apele oceanului Indian. Dacă nu sunteți fan al scuba divingului, există întotdeauna varianta snorkeling. Deși nu veți înota printre recifurile de corali, aveți totuși ocazia de a-i admira de la suprafața apei, împreună cu numeroasele specii de pești care populează apele ce înconjoară atolurile maldiviene. Prețurile pentru snorkeling sunt între 15 și 20 EUR de persoană.
 • 'Island Hopping'. Aproximativ 200 de insule ale arhipelagului Maldive sunt locuite, iar multe dintre celelalte aproape 1.000 de insule sunt ocupate de unități hoteliere. Deși unii turiști preferă să petreacă timpul în resortul unde sunt cazați, foarte mulți doresc totuși să exploreze cât mai multe insulițe care alcătuiesc acest paradis înconjurat de ape de culoarea turcoazului. Pe lângă peisajele splendide, aveți ocazia să intrați în contact cu tot ce înseamnă cultura localnicilor (dansuri, ritualuri etc). Excursiile de acest gen se fac fie cu yachturi sau ambarcațiuni de viteză, sau chiar cu hidroavioane, putând astfel admira și de sus splendoarea insulelor de coral. Prețul unei astfel de excursii nu este foarte piperat: între 15 și 25 EUR de persoană.
 • Cină romantică la lumina lumânărilor. Maldive are numeroase locuri ideale pentru o cină romantică la lumina lumânărilor. Plănuiți un picnic pe una din superbele insule din Maldive și puteți avea parte de o cină privată alături de persoana iubită pe o plajă liniștită. Savurați un vin bun și admirați cerul înstelat. Este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care o puteți trăi într-o vacanță în Maldive.
 • Excursie cu barca tradițională 'dhoni'. Excursia cu bărcile tradiționale maldiviene cunoscute drept 'dhoni' reprezintă una dintre cele mai interesante activități pe care le pot face turiștii în această destinație de vis. Unele companii oferă chiar servicii premium cu cazare de lux, mese copioase, servicii de transport și ghid local care să ofere o perspectivă cât mai autentică asupra întregii experiențe. Aveți ocazia să navigați alături de familie, de prieteni sau persoana iubită și să rămâneți astfel cu amintiri care vă vor rămâne întipărite în memorie pentru totdeauna.
 • Excursie cu elicopterul sau hidroavionul deasupra atolurilor maldiviene. Admiră frumusețea insulelor arhipelagului Maldive de la bordul unui hirdroavion. Pe durata zborului veți avea ocazia de a studia în detaliu așezarea atolurilor, precum și multitudinea de nuanțe ale apelor oceanului Indian în funcție de adâncime și de recifurile de corali care populează aceste ape. De unde se poate face această excursie: de regulă, hidroavioanele sunt disponibile pe aeroportul Ibrahim Nasir Internațional Airport de pe insula Hulhule, din atolul North Male Atoll.
 • Explorează o insulă pustie. O altă experiență interesantă este vizita cu barca pe o insulă nelocuită, unde aveți ocazia să explorați acel loc asemenea unui naufragiat și de a vă bucura de un picnic în această oază de liniște. Evadați din rutina excursiilor pe care le puteți rezerva și în alte destinații și bucurați-vă de o zi de explorare a unui paradis din mijlocul oceanului Indian, precum și de o zi exclusiv alături de persoana iubită pe o insulă pustie.
 • Admiră apusul de soare într-o croazieră pe oceanul Indian. Nu trebuie ratată o croazieră la bordul unei ambarcațiuni tradiționale maldiviene 'dhoni' la sfârșitul unei zile pline de activități, pentru a admira culorile vii ale unui apus de soare. O astfel de experiență de o oră ar trebui să fie pe lista de dorințe a fiecărui turist care ajunge în această lume mirifică înconjurată de ape.
 • Dinner at Ithaa, An Aquarium Restaurant. Book a romantic getaway from the world and underneath the hidden wonders of aquatic life. The real beauty of this place comes to life at night. While you munch on the Maldivian delicacies, you will be accompanied by stingrays, turtles, or sharks. Location – The underwater restaurant, Ithaa, can be found on the Rangali Island of Southern Ari Atoll at Alifu Atoll.
 • Romance in Maldives Private Yacht From Male Atoll to Alifu Atoll. Far away from the madding crowd, spend a romantic day on a private luxury boat with your better half. Watch over the blue ocean spreading as far as the eyes can see while whizzing past the solid waves. Several tourists book this quick rendezvous and recommend it as one of the most romantic things to do in the Maldives. Location – From Male Atoll to Alifu Atoll, you can start your trip from any beach of these atolls.
 • A Romantic Date at 5.8 Undersea Restaurant. A romantic dinner date on the overwater villa amidst the turquoise water glistening in all its glory and the surroundings drowned in love, it is one of the most dreamy things to do in Maldives on a honeymoon. The enchanting surroundings of the place will win your heart and it will be the best dinner experience you will ever have on a romantic date. Enjoy the delicious meals while taking in the beauty of the surroundings.
 • Experience Submarine Tour. A once in a lifetime experience that you wouldn’t get a chance to experience anywhere in the world, the submarine tour is one of the Maldives activities you cannot afford to miss. It will allow you to explore the underwater world in Maldives, around 100 feet beneath the ocean where you will witness the riveting marine life and tropical garden. You will cruise underwater and behold the sight of the coral reefs, mata rays and reef sharks.
 • Whale & Shark Watching Tour. The underwater sight is undoubtedly a pure bliss in Maldives with the stunning and surreal marine life. Rich in beautiful and captivating creatures like the whale shark and other fishes, it is a delightful sight to witness. The Whale and shark watching tour is possible at various locations in Maldives and observing these big creatures up and so close is like a dream come true.  It is one of the best activities to do in Maldives for an experience filled with thrill and beauty.
 • Underwater Treasure Hunting. If you love adventure, excitement and adrenaline rush, underwater treasure hunting is an activity offered by multiple resorts in Maldives. A unique and thrilling experience, it is a unique activity where you dive in under the sea to find the treasure following various clues given to you. This activity lets you spend a lot of time under the water in order to find the treasure and something extremely unexpected that will surprise you. Witness the beautiful underwater life while you are finding the treasure.
 • Experience Kayaking. Pump up your adrenaline rush while boating into the vast expanse of the Indian ocean. In kayaking, you will take the command of paddling a boat by yourself and get close to the marine wonders of the world. Location – Kayaking services are provided at Male, Central, and other atolls. Price – INR 2100 – INR 3500 per person.
 • Paddle Boarding. Pump up the adrenaline rush by taking part in paddleboarding. Step up on the surfboard and explore the surroundings while managing the balance and rowing through the waves. Location – You can try paddle boarding at Maafushi Island, Gulhi Island, and several other islands of Maldives. Price – The price will vary from INR 710 to INR 2200.
 • Shopping at Male Local Market. Visiting this huge local market is one of the most amazing things to do in Maldives. It is a vast market and one of the most famous street markets in the country. Situated on a waterfront,  the market allures the tourists and foreigners to buy handicrafts, mementos and other souvenirs and gifts to take back for the family back home. The market is absolutely vivid and tempting the tourists to visit the places and stalls while enjoying the local snacks offered there. The mouth watering snacks are the highlight and the most iconic thing in the market and attracts a huge crowd. Do not forget to take back with you local pickles, boat miniatures, palm sleepers, home decors and packaged sweetmeats.
Informații utile

detalii

Informații utile

Fus orar: GMT +5

Cod telefonic de țară: +960

Electricitate: 240 volts

Servicii telecomunicații mobile: cartele SIM preplătite a două companii locale de telefonie sunt disponibile în incinta aeroportului din Malé. Cartelele SIM pot fi utilizate pentru apeluri și date atât local, cât și internațional.

Moneda: Rufiyaa maldiviană (MVR) este moneda locală. Toate tipurile cunoscute de carduri sunt acceptate.

Viza: viza turistică este emisă pentru 30 de zile la sosirea în Maldive, pe aeroport. Condiții pentru obținerea vizei: pașaport valabil, bilet de avion pentru retur și o rezervare confirmată la unul dintre hotelurile din Maldive.

Taxe: O taxă în valoare de 12% (Tourism Goods and Service Tax-TGST) se aplică pentru toate produsele și serviciile din unitățile turistice. Taxa ecologică (green tax) în valoare de 6 dolari USD/ persoană/ zi se va achita de către turiștii cazați în unități hoteliere, cu excepția turiștilor cazați în pensiuni, în cazul cărora taxa ecologică este de 3 dolari USD/ persoană/ zi.

Transport și transferuri: Transferurile la unitățile hoteliere aflate în apropiere de Malé și de aeroportul internațional se fac cu ambarcațiuni de viteză. Pentru restul facilităților de cazare, aflate la distanțe mai mari, transferurile sunt asigurate cu hidroavion sau cu zboruri locale de linie. De la aeroport, se poate ajunge în capitala Malé cu taxi. De asemenea, trebuie menționat că de pe aeroportul internațional Velana sunt operate curse de linie către 12 aeroporturi din țară. Multe atoluri sunt conectate și cu linii de feribot.

Alcool: Fiind o țară musulmană, importul de alcool nu este permis. Cu toate acestea, toate hotelurile din Maldive comercializează alcool pentru turiștii cazați.

20px

Dorești o ofertă personalizată?

     Deși ofertele propuse de noi prin intermediul site-ului InfinityTravel.ro sunt rezultatul experienței noastre din domeniu și se raportează la cererea actuală din piață, suntem conștienți că, atunci când vine vorba de "vacanța perfectă", orizontul de așteptări al fiecăruia dintre noi poate fi extrem de variat și diferit.

     Prin urmare, nu ezita să ne scrii câteva rânduri cu cerințele tale specifice, iar unul dintre agenții noștri de turism va reveni cu propuneri concrete, corelate cu așteptările formulate de tine. Cu cât vom avea mai multe informații despre vacanța dorită, cu atât vom avea mai multe șanse de a găsi varianta cea mai bună de pachet turistic.

Telefon

021 33 56 888 | 0721 810 270 | 0728 190 834 | 0729 911 977

E-mail

Formular ofertă personalizată

Te rugam sa introduci un nume
Te rugam sa introduci un email valid